Medaljedrømme brast for isløvinderne

Foto: Jan Korsgaard

Det danske kvindelandshold havde i aften håbet om en bronzemedalje før kampen mod Frankrig. Men danskerne glemte at passe på udvisningerne – og dermed kom Danmark i stormvejr mod de franske stjernespillerne Monique Allemoz og Emmanuelle Passard, der sammen dominerede kampen totalt. Førstnævnte med fire point, sidstnævnte med tre point.

Frankrig endte med at vinde 4-2 og sikrede sig dermed et fortjent sæt sølvmedaljer. Danmark sluttede på fjerdepladsen efter Tyskland, Frankrig og Østrig.

I aften fik Danmark ellers den perfekte start på kampen med et tidligt mål af Michele Brix. Men inden pausen var Frankrig foran 2-1 på to mål i powerplay. Josefine Persson udlignede i dansk powerplay til 2-2 efter 33 minutter, og den stilling holdt helt frem til det 50. minut, hvor Allemoz scorede for Frankrig.

Den franske kaptajn satte også den sidste scoring i kampen kort før tid.

Dermed forlader Danmark turneringen med seks point for to sejre. Tre nederlag kommer oveni. Josefine Jakobsen blev kåret som bedste kvinde for Danmark i turneringen.

Hun blev ligeledes dansk topscorer med seks point, forfulgt af Michele Brix og Silke Glud – begge med fem point. Fjerdepladsen er nøjagtig samme placering som i fjor i Rouen.