Mathias From: Vi er en flok sultne drenge

Foto: Jan Korsgaard

Som optakt til det kommende U20-VM har FACEOFF-online.dk taget en snak med Mathias From, som til daglig folder sig ud i Ängelholms stolthed, Rögle BK.

Efter en stærk sæson på klubbens J20 SuperElit-hold fik den unge frederikshavner tidligere på måneden debut på førsteholdet, hvor det nåede at blive til fire kampe og en lille portion istid inden turen gik mod landsholdet.

Med Froms sublime sæson indtil videre må han betegnes som en af de farligste offensive våben det danske landshold kan bryste sig af, og den unge dansker ved godt, at holdets vigtigste spillere skal vise hvad de er lavet af, hvis turneringen skal være en succes.

– Vi ved efterhånden godt, hvilket niveau vi er oppe i mod, og der skal virkelig præsteres i hvert eneste skift, hvis vi skal få nogenlunde resultater.

– Holdet er fyldt med sultne drenge, og vi er villige til at gøre alt for hinanden. Når dét så er sagt, skal holdets profiler gå forrest, og vise vejen for de andre drenge, siger en engageret From.

Trods sin stærke sæson på både klub- og landsholdsplan, vil From hellere se holdet have succes end sin egen.

– Personligt har jeg haft en fin sæson, og jeg vil da lyve, hvis jeg ikke ønskede personlig succes til VM. Men jeg ser hellere holdet lykkes, og det skal gerne starte med en sejr over i Schweiz i åbningskampen!

Traditionen tro afvikles U20-VM i jule- og nytårsdagene, hvilket tvinger spillere og ledere til at holde jul på en lidt anderledes måde, end de er vant til.

– Det bliver selvfølgelig en anderledes jul end normalt, men jeg sikker på det bliver en af de bedste. En jul fyldt med store ishockeyoplevelser, siger From.

Inden julemiddagen skal nydes byder danskerne den russiske bjørn op til dans, da holdene skal spille sidste testkamp inden VM start. Kampen starter klokken 11 dansk tid.

Du kan følge med her på sitet, hvor vi vil dække landsholdet og VM-turneringen intensivt den kommende dage.