Mathias From forklarer sig i svensk “burger-gate”

Foto: Jan Korsgaard

Da Mathias From og Södertälje for nylig opsagde samarbejdet skete det under et vældigt ståhej i flere svenske medier.

Danskeren var af klubben meldt syg til en kamp på klubbens hjemmeside meldt syg, og da en Södertälje-fan samme aften via Snapchat opfangede, at From spiste burgere “med gutterne hjemme fra Frederikshavn” i Stockholm, var Fanden løs i Laksegade på de sociale medier.

Hos Södertälje-fansene vakte det ikke stor glæde at se danskeren hygge sig “syg” i Stockholm, mens holdkammeraterne sloges for logoet. I forvejen var danskerens ophold i klubben ikke specielt vellykket og forløbet under forventning, så reaktionen var et eller andet sted til at forudsige. 

Problemet for en forundret Mathias From var dog, at han ganske enkelt ikke vidste, at han var meldt syg. Han havde blot fået at vide, at han var sat af og ude af truppen, og at han derfor godt kunne tillade sig tage en friaften. Det fortæller Mathias From til Hockeypuls.se. Det er Hockeysverige.se, der citerer den del af historien.

– Jeg var ikke syg, og jeg havde ingen anelse om, at klubben skulle gå ud og sige, at jeg var syg. Jeg har ingen hard feelings mod SSK nu, men de kunne godt have givet mig en “heads up”. Nu blev der vældigt meget ballade på grund af billedet (hvor From hænger med gutterne). 

Kort efter fik Mathias From altså kontrakt med AIK Stockholm, hvor han skal afslutte sæsonen.

– Det blev vinklet til, at From var en “forræder”, men sagen var jo, at Södertälje sagde, at han var syg, men han var jo ikke syg. De kunne have sagt, at han var uden for holdet. Han var jo ikke udtaget til en kamp og gik ud for at spise, siger AIK’s sportschef Anders Gozzi.