Masser af noter: Rundt om fredagens Metal Liga-kampe

Rungsted Ishockeys hjemmeside fortæller om en historisk rekord. Sebastian Feuks shutout betød nemlig, at Rungsted allerede har noteret fire “nuller” i sæsonen – det højeste i historien. Den tidligere rekord var fra 2000/2001 og 2007/08 og blev delt af Anders Högberg og Johan Asplund, der begge noterede tre shutouts på en sæson.

I øvrigt interessant, at kampen i går i Saxo Bank Arena var en ren danskerduel mellem Feuk og Henriksen. Både i Esbjerg og Rungsted er der vel en direkte duel om pladsen som førstekeeper “going on”.

Kampen mellem de to traditionsklubber bliver beskrevet på Rungsteds hjemmeside som “en lidt flad nullert, der pludselig ændrede sig til en solid fredagaftensfest i Saxo Bank Arena, som med et trylleslag”.

Det var Esbjergs første nederlag på udebane i fire kampe efter en stime på tre sejre på fremmed is (to gange Herlev og Herning). Og samtidig var det første gang i sæsonen, at det offensivt kompetente Esbjerg-hold måtte gå fra isen uden mål.

Frederikshavn White Hawks glædede sig over sejren hjemme over Rødovre. Colin Vock blev i forbindelse med kampen kåret som månedens spiller i klubben for november.

Christian Chapman fejrede jubilæum og noterede sig sin kamp nummer 200 for klubben. Søn af den legendariske frederikshavner-kæmpe, Craig Chapman, naturligvis.

Også i Frederikshavn var der backup-duel på målmandsposten: Christian Larsen stod for White Hawks, mens Frederik Jakobsen var i mål for gæsterne.

Frederikshavn scorede hele to gange i undertal, og ifølge White Hawks’ hjemmeside så Rødovre-keeperen ikke alt for godt, hverken da Jacob Dahlström eller Tim Kunes satte målene til 3-2 og 4-2. Kunes var på isen ved de fire første frederikshavner-mål.

Rødovre har kun fået en enkelt pind i de sidste tre kampe og jages nu for alvor i kampen om den vigtige fjerdeplads i Metal Ligaen. Odense er kun et point efter. Dog for en kamp mere spillet.

Netop Odense havde en storspillende målmand i Tad Galansky, der stod godt i 65 minutters hockey og derefter vandt bonuspointet i straffeslag mod Herning.

Midtjyderne havde fået Mathias Mølgaard med tilbage i startopstilling for første gang siden Continental Cup-triumfen i italienske Asiago.

Fynboerne stillede igen op uden John Armstrong, mens Sean Wiles var med tilbage i startopstilling. Noterbart, at Odense kun fik fem udvisninger – og generelt spillede hårdt, men disciplineret i aftes.

Som traditionen byder, er herningenserne noget sløve til at komme ud af vagten og til hockey før nytår. Kun 1134 tilskuere var på lægterne i aftes.

To assister var, hvad omtalte Dale Mitchell kunne notere sig. Odense-angriberen havde næstsidste stav på to danskerscoringer af Søren Pedersen og Rasmus Bjerrum.

Godt to minutter før tid i første periode måtte tilskuere og spillere nemlig rykke fra hovedarenaen i Gentofte til kampen mellem hjemmeholdet og Herning – og ind i den iskolde hal 2, hvor resten af kampen blev gennemført.

Det var på grund af et hul i isen i Gentofte Skøjtehal, som ikke kunne repareres.

Hjemmeholdet kender omgivelserne og kom bedst ud af den flytning. For Stars var sejren uhyre tiltrængt efter blot et point i de seneste seks kampe. Seneste sejr kom ligeledes mod Herlev (5-3 i Herlev).

Mon ikke træner Arvidsen glædede sig over hele fem forskellige målscorere og over, at de sidste to mål blev scoret i powerplay. Det løsnede op rent målscoringsmæssigt for Gentofte, der blot havde scoret otte gange i de sidste seks kampe.

Herlev havde ellers håbet om at kunne helt op på kun otte points afstand til rivalerne, men nu er der stadig 13 point op til Herning og 14 til Gentofte. Selv om det er “en lang sæson” ser det unægtelig noget vanskeligt ud for Eagles i bunden.

Herlev havde fået Tuomas Muhonen tilbage, mens Gentofte igen stillede med Luis Blak Olsen.

Hos Aalborg var det et rent mirakel, at Olle Liss på en eller anden måde kom sig over det slagskud, han fik over benet i mandagens kamp mod Odense.

Svenskeren fejrede det ved at blive kåret som månedens spiller og score det første mål i den overraskende 4-2-sejr over SønderjyskE.

Sønderjydernes Søren Dau fik en tidlig game misconduct for en knætackling på Nicolai Meyer, mens aalborgensernes Christopher Frederiksen senere i kampen måtte i bad for en tackling til hovedet på Tyler Gotto.

Canadieren havde det rigtig skidt, men kunne heldigvis køre med bussen hjem fra Aalborg – godt rystet stadigvæk.

Sønderjyderne har tabt fire af de seneste seks kampe, og er inde i sæsonens hidtil dårligste periode. Med Gotto og Anders Overmark ser holdet også hårdt ramt ud i defensiven inden tirsdagens kamp i Herning.

Aalborg havde fået Niclas Svensson og Magnus Leth Nielsen tilbage i opstillingen, men i stedet var der skader til Sebastian Ehlers og Lars Lundin. Også Anders Thode, Lasse Jul Korsgaard og Kristian Kodal sad ude for nordjyderne.

250 personer var samlet i VIP-loungen i Gigantium til julefrokost.

Tobias Ladehoff scorede for anden hjemmekamp i træk for Pirates. Det samme gjorde Jeppe Jul.