Mark Pederson: Vi døde med skøjterne på

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg-træner Mark Pederson var som altid – uanset, om det gælder sejr eller nederlag – meget rolig og nøgtern efter kampen i Frederikshavn i aftes, hvor han efter minimum semifinaler i fire sæsoner på stribe måtte se sit hold sige farvel i kvartfinalen i den syvende kamp i kvartfinalen. 

– Vi spillede fem perfekte minutter til at begynde med, kom godt fra start – og så fik de pludselig et mål – og to – og tre mål. I anden og tredje periode spillede de måske lidt anderledes taktisk, men mine folk døde med skøjterne på og kæmpede virkelig hårdt for at komme tilbage i kampen. Havde vi fået det andet mål, var tingene måske gået anderledes, sagde Pederson. 

– Vi fik ikke mange “bounces” i den her serie, og vi har ikke lige haft marginalerne på vores side og heller ikke udnyttet vores chancer. Sat i forhold til,  hvor mange folk vi havde ude, var det ikke nogen dårlig præstation at komme i kamp syv i den her serie, sagde Pederson og summerede op:

– Vi havde to mænd, der ramlede sammen i sidste kamp, de scorede – og den ene af vores (Jesse Mychan) blev skadet i samme situation. Vi rammer overligger og stolpe i de sidste kampe, og har ikke marginaler med os. Men omvendt må vi også sige, at har muligheder for at score på store chancer og i tirsdags havde vi fem mod tre på et godt tidspunkt i kampen, hvor vi havde mulighed for at komme tilbage og virkelig få publikum med os. Alt det summerer serien ganske godt op, konkluderede Pederson.

Hvordan ser du – kort – på sæsonen som helhed: 

– Vi startede med en enkelt import-back, og det gik af en eller anden årsag ikke den rette vej. Vi havde nogle skader og karantæner i starten af sæsonen på Christian Wejse og Mark Derlago, to af vores nøglespillere, men da vi lavet de rette ændringer, blev vi meget “kompetitive” og var med fuldt hold et af ligaens bedste mandskaber. Det viste vi i perioder, men sommetider vendte vores fokus den forkerte vej, og det samme skete i den her serie, sagde Mark Pederson. 

Esbjerg har forlænget kontrakten med en enkelt importspiller til den kommende sæson. Jesse Mychan vender tilbage til Vestjylland efter sommerferien. Han var ikke med i går, og således røg Esbjerg altså ned på kun 10 forwards i Frederikshavn.