Mark Pederson træner i Esbjerg til 2018

Ligesom konkurrenterne i syd, de forsvarende danske mestre fra SønderjyskE, satser Esbjerg Energy også på kontinuitet på trænerposten. Esbjerg har forlænget kontrakten med Mark Pederson, så den gælder frem til 2018. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

– Mark Pederson har erfaringer som spiller fra både NHL og europæisk ishockey. Han har fungeret som træner på tre forskellige kontinenter og har et netværk, som Esbjerg Energy profiterer af som organisation.

– Og så er han en moderne ledertype, der kommunikerer anerkendende og i øjenhøjde, med alle i og udenfor organisationen, siger direktør i Esbjerg Energy, Peder Krogsgaard.

– Jeg deler de ideer og værdier som ledelsen i Esbjerg Energy har. De har samtidig demonstreret tillid til mig og min måde at gøre tingene på i hverdagen. Så når der er match mellem mål og værdier ikke bare i nuet, men også om ønskerne for fremtiden, er der grobund for en fortsættelse af samarbejdet omkring holdet og med organisationen, siger Mark Pederson.

Han træner på tredje sæson i Esbjerg og førte i fjor vestjydernes ishockeystolthed i den første DM-finale siden 2004. I sin første sæson i Danmark havde han et hold med stort potentiale, indtil matchfixingskandalen ødelagde sæsonen for Energy.

Han har i den grad haft en heldig hånd med de spillere, han har hentet til Esbjerg, og også i år ser Pederson ud til at kunne føre sit mandskab langt i slaget om DM.