Mario Simioni færdig som træner i Frederikshavn

Foto: iShoot.dk

Det kommer måske ikke som den store overraskelse efter den ærgerlige afslutning på både grundspil og slutspil for Frederikshavn White Hawks, men her til morgen blev det endeligt bekræftet i en pressemeddelelse.

Mario Simioni og klubben afslutter samarbejdet med denne sæsons afslutning, og dermed bliver Simioni altså ikke i klubben, hvor han ellers havde kontrakt for den kommende sæson. 

Simioni tiltrådte i Frederikshavn i 2016/17-sæsonen, hvor han blot var marginaler fra at føre holdet i finalen efter en semifinale over syv kampe mod Esbjerg. Han formåede dog ikke at følge op i denne sæson, hvor det endte med en femteplads i grundspillet og en forfærdelig kvartfinaleserie med fire nederlag mod Aalborg. 

Det var første gang siden 2004/05-sæsonen, at Simioni afsluttede en sæson i sin flotte trænerkarriere uden medalje. 

En karriere, der begyndte i SønderjyskE netop i 2004/05-sæsonen, hvor canadieren med de italienske aner kom til Vojens og tog over. Allerede sæsonen derefter var han mester med SønderjyskE, som han førte ind i en storhedstid, der sluttede med guldet i 2013. 

Derefter havde han en sæsons pause, inden han fik jobbet som træner i Bolzano i EBEL, hvor han hurtigt blev fyret. Han vendte tilbage og førte Herning til Continental Cup-finale og sølvmedalje i Metal Ligaen, inden han altså kom til Frederikshavn, som er foreløbig sidste station i den tidligere storskyttes trænerkarriere.

Spændende, hvor den karriere kommer til at fortsætte for Mario Simioni. 

Pressemeddelelsen lyder således: 

– Ledelsen i White Hawks har sammen med Mario Simioni evalueret på sæsonen, og begge parter er blevet enige om ikke at forlænge kontrakten for næste sæson.

– Hverken ledelsen i White Hawks eller Mario er tilfredse med den netop overståede sæson, som har været en stor skuffelse. Specielt de mange nederlag på hjemmebane har ført til store frustrationer hos en stor del af klubbens fans og sponsorer, og det er begge parter naturligvis berørte af.

– Begge parter har behov for at prøve noget nyt, og vi vil fra klubbens side sige mange tak for et professionelt samarbejde med Mario, som altid har været loyal og meget arbejdsom for klubben. Vi har kun de bedste ønsker for Mario i fremtiden, og vi vil uden tvivl kunne drage nytte af hinanden i fremtiden.  

– Ledelsen vil nu begynde at sondere terrænet efter en ny cheftræner.