Mario Simioni: En stor weekend

– Jeg er stolt af mine spillere. De spillede den her kamp, som var det “Game 7”. “The players showed some guts tonight”, lyder det på klingende nordamerikansk i telefonen fra Italien.

Efter en sæsonstart, hvor det er gået op og ned for Blue Fox Herning, er glæden naturligvis til at tage og føle på hos Mario Simioni efter tre sejre på stribe i Continental Cuppens semifinalerunde

Søndag sidst på eftermiddagen blev mestrene fra Kasakhstan, Yertis Pavlodar, besejret med 3-0 efter en stærk og disciplineret indsats af Herning.

– Faktisk var det ikke nogen dårlig modstander, vi mødte i aften. Vi tillod kun 16 skud imod, og spillerne agerede som ægte professionelle. Kan vi tage den her måde at spille på med hjem til Metal Ligaen, kan vi rykke opad i tabellen, siger Mario Simioni.

Situationen var speciel før dagens kamp, for allerede i går havde Mario Simioni fornemmelsen af, at Herning ville gå videre efter sejren over Mogo Riga. Hvis Pavlodar i lørdag aftens kamp ville slå Asiago, ville herningenserne være videre – allerede i går aftes.

Men Asiago vandt 3-2 og efterlod altså Herning med en direkte finalekamp i dag mod mestrene fra Kasakhstan.

– Jeg troede ærlig talt, at vi ville gå videre allerede i går. Jeg var overbevist om, at Asiago ville tabe. Det var en hård en at sluge. Men da jeg kom tilbage til hotellet i aftes, var spillerne allerede i fokus og klar til en ny opgave. Det var stærkt, siger Mario Simioni.

– For mig fungerede den her tur også som en slags team building. Vi sendte spillerne på værelser sammen med andre spillere, de ikke kendte så godt i forvejen, og vi vidste, at et godt resultat hernede måske kunne vende vores sæson rundt.

– Nu spillede vi altså kun én dårlig periode over tre kampe, og den rytme var helt anderledes end hjemme i Metal Ligaen. Der har det været op og ned som Richter-skalaen.

– Jo, det her var en “huge weekend” for vores hold. Der er fem-seks spillere, der nu ved, at de kan gøre en forskel, og det håber jeg, de tager med hjem, siger Mario Simoni til FACEOFF-online.dk.

Og til sidst. Mario Simioni har selv en fortid i Asiago, som var klubben, der i sin tid hentede ham til Europa. Hvordan var det at vende tilbage og sejre? Nøjagtig som han i øvrigt gjorde det, da han samme sted førte SønderjyskE i Continental Cup-finalen i 2010.

– Alt, hvad der blev skrevet om og håbet på hernede, var, at Asiago og Herning skulle gå videre. Så jeg er glad, og jeg er ret sikker på, at folkene hernede var glade for, at vi kunne hjælpe dem, siger Mario Simioni.

Blue Fox Herning står foran næste opgave på hjemlig grund, når det bliver fredag aften. Her gæster Esbjerg Kvik Hockey Arena.