Marginalerne blev afgørende i Herning

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls: 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

I en ny direkte duel om top fire-placeringerne mødtes Herning og Rødovre fredag aften på den jyske hede. Inden kampen modtog Daniel Nielsen en hyldest for indsatsen i Continental Cup, og så gav rævene debut til Ales Sova.

Den tjekkiske back startede endda kampen med kaptajnen som sin sidemand i defensiven, og sammen med resten af defensiven skulle de få deres at se til fra kampens start.

Rødovre spillede friskt til og var trods et defensivt udgangspunkt en evig trussel på de knivskarpe omstillinger som buldrede ned mod Simon Nielsen, som altså igen var blevet foretrukket frem for Lubos Pisar.

Kampens første udvisning ramte værterne, og så kunne gæsterne sikre sig en drømmestart. Matthias Asperup tryllede sig vej igennem rævenes defensiv, og pasningen havde fortjent en bedre skæbne end det skud, som Rasmus Astrup sendte lige i maven på Simon Nielsen.

Første gang hjemmeholdet var rigtig farlige var pudsigt nok i en omstilling, som ellers var en evig trussel fra gæsterne. Tomas Sinisalo leverede dog en halvskidt pasning til Jordan George, som ellers havde været alene med Frederik Jakobsen.

Kort efter slap Nikolaj Krag alene igennem på en af de mange farlige kontrahug som gæsterne satte ind, og Simon Nielsen måtte hive en af de helt store redninger frem. Alligevel skulle det, lidt i mod spil og chancer, blive Blue Fox som bragte sig på 1-0.

Målet emmede til gengæld af klasse da Daniel Nielsen viste fremragende overblik på blå linje, og fandt med en sukkerpasning Martin Sagat som ikke glippede det store tilbud.

Rødovre var tæt på udligning kort efter i endnu en omstilling, og kun sort uheld forhindrede Jannik Karvinen i at udligne på måltavlen.

Anden periode åbnede med en stor chance til hvert hold. Først var Tomas Sinisalo uhyre tæt på at udplacere Jakobsen, og straks efter blev Simon Nielsen sendt på arbejde, da Rasmus Astrup igen var på færde. Underholdende fredagshockey, hvor isen blev slidt ned i begge ender af banen.

Spillet bølgede frem og tilbage, men med et lille overtag til gæsterne, som dog ikke formåede at formøble de mange muligheder i powerplay. Det blev udslagsgivende for kampens resultat og efter endnu et flot boxplay fra rævene begyndte Blue Fox at sætte sig på kampen.

Det lugtede af en 2-0 scoring til hjemmeholdet, da Jordan George på fornem vis satte Tomas Sinisalo op midt i slottet, og Jakobsen måtte ud i fuld længde for at forhindre en fordobling på måltavlen. I rævenes første powerplay jublede Markus Jensen over det han troede var et mål, men dommeren vinkede afværgende.

Tredje og sidste periode blev indledt med et nyt powerplay til gæsterne, men enten manglede skarpheden eller også stod Simon Nielsen i vejen. Både Kasper Degn og Steffen Frank havde i samme moment en ny scoring på bladet, men hæderen tilfaldt en helt tredje som igen i aften spillede en stor kamp.

Kaptajnen trykkede af igen og igen da hjemmeholdet kunne stille op i powerplay, og tredje gang blev lykkens gang for Daniel Nielsen. Med en knaldhård afslutning sendte han det forløsende 2-0-mål på tavlen, og nu var det for alvor frem over isen for Rødovre.

Det kom Jesper Duus’ drenge også, og fik tilkæmpet sig yderligere to powerplays. I det første af de to måtte overliggeren redde for Herning, da det omsider lykkedes Nicklas Carlsen at sende skiven forbi Nielsen i kassen.

Det lignede sidste udkald for tyrene fra vestegnen da man for anden gang på kort tid kunne forsøge sig i powerplay. Denne gang blev rævene helt og aldeles udspillet, og Rasmus Astrup, Matthias Asperup og slutteligt Jannik Karvinen undrer sig sikkert hele vejen hjem over, hvordan pucken ikke gik i mål.

Marginalerne var bare ikke med det hårdt kæmpende Rødovre-hold, og så lukkede og slukkede Kasper Degn i stedet festen på Kvik Hockey Arena med sin første scoring i denne sæson. Dermed nuppede rævene alle tre point og cementerede den så vigtige fjerdeplads i Metal Ligaen.