Mannheim slog Esbjerg igen og tog puljesejren

Foto: Jan Korsgaard

Adler Mannheim – Esbjerg Energy 4–1 (2-0, 0-1, 2-0)

Mannheim vandt hjemme med 4-1 over Esbjerg og sikrede sig dermed sejren i Champions Hockey Leagues pulje D. Selvom tyskerne ikke for alvor foldede sig ud, så kørte de relativt sikkert en sejr hjem på egen is, selvom Esbjerg til tider fik drillet hjemmeholdet og formåede at kommer på 2-1 forud for tredje periode.

Esbjerg var tirsdag aften på en svær udebaneopgave i Champions Hockey League, da man i Tyskland spillede returopgør mod stærke Adler Mannheim. Med fem nederlag ud af lige så mange mulige havde vestjyderne udspillet deres rolle, mens Mannheim til gengæld lignede en sikker puljevinder.

Vestjyderne var fortsat uden Søren Pedersen, der også var ude i kampen mod Aalborg i fredags. Esbjerg måtte ligeledes klare sig uden en fortsat skadet Niklas Andersen.

Chet Pickard havde fået genvalg i Mannheims mål og i modsatte ende var det Nicolaj Henriksen der var blevet foretrukket.

Mannheim slap bedst fra første periode

De undertippede vestjyder startede egentligt fin og særligt førstekæden med Felix Scheel i spidsen fik gjort god reklame for sig selv. Scheel arbejdede godt i offensiv zone og kom da også frem til en fornuftig afslutning i det andet minut. Alt i alt en udmærket Esbjerg-start.

Men klasse fornægter sig som bekendt ikke og selvom det hverken var prangende eller flamboyant, så fik Mannheim stille og roligt sat sig på begivenhedernes gang.

I det femte minut fik værterne for første gang chancen i power play, da Michael Fine blev udvist for en interference. En bevægelig Esbjerg-box bed egentligt godt fra sig og det var derfor også ærgerligt, set med vestjyske øjne, at man lige akkurat ikke formåede at holde stand, da tyskerne bragte sig på 1-0 blot fem sekunder før Esbjerg ellers ville være blevet fuldtallige. Luke Adam var manden bag scoringen med en styring tæt under mål.

Mannheim steppede til tider lidt op, men så til andre tider ud til at køre på autopilot. Et koncentrationssvigt var da også ved at koste for hjemmeholdet efter 12 minutter, hvor Carson McMillan var tæt på at udligne for vestjyderne. Men i stedet for Esbjerg-mål slog Mannheim hurtigt kontra og med lige dele held og dygtighed fik Marcus Kink pucken med sig forbi Phillip Bruggisser og skiven blev efterfølgende sikkert sendt op i nettaget til tysk pauseføring på 2-0.

Esbjerg-reducering og gode vestjyske takter

De danske gæster så ud til at spille deres chance fra anden periodes start, hvor man forsøgte at slå kapital af, at tyskerne måske heller ikke var helt oppe på dupperne.

I det tredje minut var Anders Koch stødt med frem og den unge Esbjerg-back kom da også frem til en afslutning, men desværre så knækkede staven i afslutningsøjeblikket og Pickard blev derfor ikke for alvor presset ved den lejlighed.

Phillip Bruggisser kom i rampelyset med et godt forsøg tidligt i perioden og efterfølgende med to udvisninger med kort interval, hvilket fik sat Esbjergs undertalsformationer under pres. Men Esbjergs defensiv stod imod.

I det 16 minut formåede Esbjerg at bringe spændingen tilbage i kampen. Felix Scheel førte pucken ind i zonen, fandt med en præcis tværpasning Alexis Loiseau, der passede pucken videre til Taylor Flemming, der havde taget opstilling foran mål, hvorfra han blot skulle slå den løse puck i mål.

Trods en udvisning til Anders Koch efter 18 minutter, så formåede gæsterne at holde fast i stillingen 2-1 forud for tredje periode.

Mannheim lukkede kampen i tredje periode og vandt puljen

Esbjerg kunne have fået en drømmestart på tredje periode, da Carson McMillan efter blot 20 sekunders spil fik et stort tilbud, men Esbjerg-kaptajnen brændte og Pickard i værternes mål kunne ånde lettet op.

Særlig bittert for Esbjerg set i lyset af, at Mannheim blot et par minutter senere bragte sig på 3-1, da Chad Kolarik konsekvent og resolut klappede til en returpuck fra Henriksen, som dermed sikkert blev omsat til scoring.

Der var dog grund til håb for Esbjerg endnu, for spillet var faktisk glimrende og da man fik chancen for at spille fem mod tre i 1:20 var der pludseligt en gylden mulighed for at slå tilbage. Men desværre for vestjyderne tabte Phillip Bruggisser pucken på Mannheims blå linje og værterne kunne slå kontra og score et nedslående PK2 kontramål ved Aaron Johnson, der fik pucken sneget ind ved stolpen til 4-1.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen og Esbjerg måtte dermed rejse hjem med det sjette CHL-nederlag i træk i indeværende sæson. Men puljen var yderst vanskelig og selv de svenske mestre fra HV71 glippede det videre avancement.