Målsnuderne: Cameron Spiro

I denne sæson har flere hold i 1. division trukket et par skarpe målscorere op af hatten. Dem sætter Faceoff-Online.dk fokus på, og vil over sæsonen give en lidt mere uddybende præsentation af pointmagerne i den næstbedste række. 

Gladsaxe Bears trak hele tre nordamerikanske kaniner op af hatten op til sæsonstart. Og en af dem var Cameron Spiro. Bemærk navnet. Han havner højt på topscorerlisten i år.

Cameron Spiro kommer fra den stærke NCAA-liga, hvor han gjorde fire års ishockeytjeneste i Boston College-organisationen. Og inden det havde han været en ganske habil målscorer i USHS. Og derfor kan man godt undre sig over, at det i NCAA ikke blev til flere point.

– Min rolle på holdet ændrede sig. Jeg var på Boston College-holdet en hårdtarbejdende spiller, som skulle bringe energi ind på holdet. Nu har min rolle ændret sig. Jeg er heldigvis blevet en målscorerype på Gladsaxes hold. Jeg har nogle gode kædekammerater i Michael Sauffaus (7 + 19 for 26 point) og Julian Fialkow (9 + 7 for 16 point). De gør det nemt at spille og score mål.

Netop det faktum, at målene ruller ind for den unge amerikaner, er et godt bevis på at der er mulighed for spil på højere hylde i Europa. Det er der flere eksempler på, bl.a. Mike Rådde som endte i Rødovre efter en enkelt sæson hos Gladsaxe. Samtidigt må man sige, at man som topscorer for 1. Division efter 11 kampe med 28 (19 + 9) point, har et niveau, som absolut kan bruges i andre klubber.

– Jeg er taget til Europa for at spille ishockey, jeg nyder spillet og vil naturligvis gerne se hvor langt mine evner rækker. Men det er ikke mit fokus lige nu. Jeg spiller for Gladsaxe og det er her mit fokus er. Vi skal gå langt som muligt.

Det er faktisk ret interessant med det fokus som Cameron Spiro har. Gladsaxe Bears har ikke i mands minde klaret sig så flot, som det er tilfældet i denne sæson.

I de seneste tre sæsoner er man havnet uden for slutspilspladserne, to år før det blev det til 11. pladser og så havde man tre sæsoner med kvartfinalenederlag i streg. Der er derfor pludselig kommet en realistisk og ikke mindst glædelig forventning til holdets evner i denne sæson.

– Mine forventinger til holdet er at vi kan stå som vindere i slutningen af sæsonen. Vores hold er godt lige nu, men der er altid plads til forbedringer. Hvis vi fortsætter med at arbejde hårdt, så kan vi blive et farligt hold, når vi rammer slutspillet.

Det er altid interessant med besøg ude fra verden og særligt når det også er med til at styrke ligaen positivt. Derfor fristes man også til at forholde sig til det faktum, at nogle spillere – specielt NA-spillere – kommer til en noget større bane.

Det kan selvfølgelig ændre spillestilen eller ens egne fordele qua man er vant til de mindre baner. Det er dog ikke noget, der skræmmer Cameron Spiro.

– Den største forskel mellem NCAA og 1. Division er helt sikkert spillestilen. I NCAA dumper man pucken for at forechecke hårdt. I Danmark forsøger man mere at transportere pucken frem over isen. Og hvis man så har brug for at dumpe pucken, er det ofte for at skifte eller presse modstanderen til at lave fejl.
Om Cameron Spiro får ret i slutspilstankerne, om holdet kan profitere af deres chancer og om holdet i det hele taget er stærke nok til at vinde 1. Division gives der et midlertidigt svar på i aften, hvor topholdet Amager kommer på besøg i Bjørnegrotten. Kampstart 20.35.