Hvidovres heltinde: Svenske kampe har gjort os skarpere

Foto: Jan Korsgaard

Det var Hvidovres aften i mandags i DFDS Seaways Arena i Herlev. Og skulle man pille en enkelt individualist fra den afgørende DM-finale for kvinder, så må det være nærliggende at pege på Malene Frandsen.

Hvidovre-backen, der også er landsholdsaktuel til det kommende Division IA-VM i Aalborg, scorede hattrick og vandt dermed den “interne målscorerkamp” med sin tidligere holdkammerat Silke Lave Glud, der scorede to gange for Herlev. I det hele taget var kampen en duel mellem mange tidligere holdkammerater, der har krydset klinger på Danmarks to suverænt bedste kvindehold.

Til slut vandt Hvidovre kampen med 4-2. Det sidste mål blev scoret i tomt bur og derefter kunne Hvidovre-kvinderne fejre mesterskabet.

– Men vi venter med den rigtige guldfest til efter VM-turneringen. Så skal vi til gengæld også feste, siger Malene Frandsen i telefonen – og skynder sig trods sit hattrick at give æren videre til holdkammeraterne.

– Alle gav sig 110 procent. Det var en holdindsats, og det var kun fordi angriberne tog de blå mærker inde foran mål at mine skud kunne gå ind, siger hun om den afgørende mesterskabskamp.

– Herlev kom med 200 kilometer i timen (i den sidste finalekamp), som de altid gør, men vi vidste, at jo længere hen i kampen vi kom, desto bedre kunne vi udnytte vores bredde i truppen. Jeg synes, vi har et lidt bredere hold end Herlev, så vi kan køre dem trætte, siger Malene Frandsen.

Hendes første mål kom på en firsttimer efter en pasning fra Caroline Søndergaard, mens det andet netop var et af de mål, som angriberne har en stor ære for.

– Der blev råbt “skyd” inde fra området foran mål, og så “floppede” jeg den bare derind. Pucken gik på en eller anden måde i mål, forklarer Malene Frandsen.

Hun blev matchvinder med sit tredje mål, hvor hun selv skød på mål, gik efter sin efter sin retur og fik slået pucken ind i andet forsøg. I sekvensen blev der endda lavet en udvisning på hende.

– Det var nok beviset på, at jeg havde stolpe ind i den kamp, griner hun – og taler om, at Hvidovre har haft en “supersæson”.

– Ikke mindst fordi vi har været med i den svenske turnering (Hvidovre blev nummer to i den svenske Division I Syd). Vi har brugt masser af tid på at rejse op til kampene i Sverige, og mange har kæmpet for at få det til at nå sammen. Men det har virkelig givet os nogle gode og tætte kampe, og det har været sundt for os at få modstand hver eneste gang.

– Det har indimellem været svært at motivere sig til kampene herhjemme, fordi man kender udfaldet i forvejen – også selv om man ikke yder sit optimale, siger Malene Frandsen.

Hun håber, at Hvidovre fortsat kan spille med i den svenske turnering i den kommende sæson. Og så er det ellers tid til at gøre sig klar til den kommende VM-turnering i Aalborg, hvor Malene Frandsen håber på at være med. Der skal stadig barberes minimalt i truppen efter weekendens testkampe mod Copenhagen Lions.

– Det bliver superfedt at spille på hjemmebane og have kulissen på sin side. Nu får vi folk hjem fra Sverige og Nordamerika, så vi bliver virkelig forstærket. Jeg ser os som et top tre-hold i den gruppe og hvem ved? Måske kan vi lave den helt store overraskelse, hvis vi alle rammer vores højeste niveau, siger Malene Frandsen.