Mads Larsen afgjorde i sidste øjeblik

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 5-3 (0-0,2-1,3-2) (Af Michael Eriksson Kristensen) Med et kanonmål blot 23 sekunder før tid, gjorde den stærke White Hawks-back Mads Larsen sig selv til matchvinder i aftenens kamp mod Rødovre. Forud var gået en kamp med masser af chancer i Frederikshavn, som gav vendelboerne alle tre point.

Havde man forventet en stille åbning på aftenens opgør i Vendsyssel efter landsholdspausen, så blev man hurtigt klogere. Sikke en start de to mandskaber gav hinanden, hvor der indenfor de første fem minutter var et hav af chancer.

Tim Kunes testede allerede i de første sekunder Rødovre-keeper Ridderwall, og kort efter gjorde Patrick Rasmussen det samme i den anden ende, hvor landsholdskeeper George Sørensen hev en stor redning ud af ærmet.

Kort efter havde Colin Vock et skud på stolpen, og Bau og Bergman havde også deres muligheder for høgene. Det ville Jannik Karvinen ikke stå tilbage for, så han testede igen den lille høge-keeper uden held.

At første periode endte uden scoringer var helt utroligt. Det var hele tiden chancebetonende ishockey der blev leveret, og 2-2 efter de første tyve minutter havde ikke været helt ved siden af.

Desværre måtte svenske Stefan Ridderwall forlade isen efter første periode. Han blev erstattet af Frederik Jakobsen, der straks fra start blev testet af hjemmeholdet. Først var det Robin Bergman der rettede et skud af der ramte overliggeren, og kort efter brændte det igen på foran den netop indskiftede keeper.

Gæsterne havde bestemt også deres muligheder, og det var ofte farligt når spillere som Karvinen, Schultz og Nicklas B. Carlsen nærmede sig høge-buret.

At det blev lidt mere rodet i de midterste tyve minutter gjorde mindre, for nu begyndte målene heldigvis at komme i Scanel Hockey Arena.

Først kunne gæsterne bringe sig foran da Marco Illemann passerede George Sørensen, og kort efter havde de chance for at bringe sig foran 2-0.

Blandt hjemmeholdets fans sneg der sig en smule uro ind i kroppen, og man begyndte at snakke om forbandelse, omkring de manglende scoringer på de ellers mange chancer. Ikke siden den sidste dag i januar havde høgene scoret mål på egen is, så man begyndte at snakke om manglende selvtillid blandt hjemmeholdets spillere.

Inden den snak for alvor fik ben at gå på, så blev det til scoring for White Hawks. Nick Olesen scorede på et fornemt skud, uden chance for Frederik Jakobsen. Det var samtidig Olesens første scoring for barndomsklubben, så naturligvis fik han pucken med sig hjem.

Godt tre minutter senere blev det til føring til hjemmeholdet, da den suveræne amerikanske back, Tim Kunes, afsluttede på fornem vis og bragte høgene i spidsen med 2-1. Amerikaneren er nok vendelboernes vigtigste investering i denne sæson.

Til slut i anden periode tillod svenske Jakob Dahlström at misbruge et straffeslag. Med blot to sekunder tilbage, blev han i undertal nedlagt af Rasmus Astrup, men straffeslaget blev aldrig rigtig farligt.

Tredje periode var kun knap to minutter gammel da hjemmeholdet bragte sig foran med 3-1. Det var Mathias Bau der havde sidste stav på pucken efter et flot oplæg fra Colin Vock. Bau afsluttede resolut til stor jubel for de 1298 tilskuere.

Det er ikke hver dag vi ser straffeslag i Metal Ligaen. Men vi fik et igen midtvejs i tredje periode da Jacob Dahlström endnu en gang blev nedlagt i fri position. Men igen havde svenskeren ikke heldet med sig, da afslutningen prellede af på stolpen.

Havde høgene kommet på 4-1 i den situation havde kampen været lukket, men nu åbnede den kort efter op igen da gæsterne fik reduceret til 3-2. Det var en af de farligste Rødovre-spillere i aften, Anders Schultz, der scorede.

Helt åbent blev det med seks minutter igen da Rødovre fik udlignet ved Michael T. Christensen. Et mærkeligt udspring fra banden gav gæsterne momentum i zonen, og med hidsigt arbejde lykkedes det den ihærdige Rødovre-forward at smide skiven ind bag George Sørensen. Igen havde White Hawks sat en tomålsføring over styr, hvilket efterhånden er blevet en grim vane for høgene.

Netop som man havde indstillet sig på overtid, så tog en vis herre ved Mads Larsen. Hjemmeholdets back tog pucken, kørte ind i zonen, og med et hammer af en missil sendte han skiven ind højt i målet. Et drømmemål med blot 23 sekunder tilbage.

Et sidste desperat forsøg på at få noget med hjem fra Vendsyssel lykkedes ikke for Rødovre, der tog Frederik Jakobsen ud af buret. Det udnyttede Robert Carlsson med 5-3 scoring med fire sekunder tilbage af kampen.

Derfor hentede hjemmeholdet værdifulde point i bestræbelserne på at holde SønderjyskE bag sig i de sidste fem runder i Metal Ligaen.