Målrigt, da Danmark tabte til Letland i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Danmark – Letland 4-6 (2-3, 2-1, 0-2) Inden kampen blev startet blev de fem debutanter hyldet med blomster. Danmark startede med Sebastian Dahm i målet, mens Letland havde den tidligere Aalborg- og Odensemålmand, Ervins Mustukovs, i buret. Offensiven fungerede godt for holdene, men derimod må man sige, at defensiven ikke var det store at skrive om.

Der var blot spillet 22 sekunder, da Letland udnyttede en to mod en-situation, da den danske offensiv blev fanget højt oppe. Gints Meija og Miks Indrasis var alene igennem, hvor Meika blev noteret for målet.

Danmark kæmpede bravt, og det gav også pote, da Emil Kristensen sendte pucken afsted fra blueline, hvor det så ud til, at den blev rettet af på vej mod mål, og Mustukovs var uden chance. Mathias From blev noteret for en assist på målet i sin debutkamp.

Letland havde masser god speed, som de brugte til at skabe sig nogle chancer, hvor de kom afsted med flere spillere.
Letland kom foran igen ved Rodrigo Abols , da han fik pucken over stregen efter noget klumpspil foran det danske mål. En god danske periode blev momentvist bremset.

Som om, at Mathias From’s debut ikke kunne blive bedre med assisten til 1-1, så var han skarpretteren ved det udlignede mål til 2-2, som noget heldigt sneg sig over stregen efter en fejl af Mustukovs i målet. From fik pucken som evigt minde om hans første mål for seniorlandsholdet.

Målene fløj ind i begge ender, og der gik ikke mere end 1:11 før Letland igen var foran, da Gunars Skvorscovs sendte pucken ind bag Sebastian Dahm, der er set bedre. Med små fire minutter igen af første var Patrick Russell også tæt på at score sit første landskampsmål på seniorlandsholdet, men Mustukovs fik lagt sig ovenpå den løse puck.

Skud var kun 6-9 efter de første 20 minutter, men der var mindst chancer til det dobbelte antal. Letland førte 3-2.

Danmark havde en gylden mulighed i starten af 2. periode for at udligne til 3-3, men Morten Green sendte pucken ved siden af mål og i stedet var det Letland, der scorede til 2-4 i undertal, hvor defensiven svigtede gevaldigt foran Dahm i målet.

Danmark slog kort efter igen med to mål på 30 sekunder: Først endnu et debutantmål af Mikkel Aagaard og siden Morten Madsen var nok for Ervins Mustukovs, der lod sig udskifte med Janis Kalnius i det lettiske mål. Det defensive spil var mere en by i Rusland hos begge hold.

Det startede heller ikke godt for Danmark i sidste periode, hvor Letland kom på 5-4 indenfor det første minut af perioden ved Rodrigo Abols, der scorede sit andet mål i kampen.

Danmark pressede på for et udlignende mål, og havde pucken i den lettiske zone, hvor især Mikkel Aagaard og Patrick Russell gjorde en god figur og leverede et par gode muligheder.

Mod slutningen scorede Letland endnu engang, hvor det var Vitalijs Pavlovs, der satte det sidste søm i den danske kiste. Danmark var mere offensive i de sidste par minutter, men uden at der kom flere mål ud af det.

Efter kampen skulle de bedste spillere kåres for hvert hold, hvor det var Gints Meija for Letland og Rungsteds Nicolai Weichel for Danmark.