Lynoptakt: Søndagens tre kvartfinaler

Foto: Jan Korsgaard

Herlevs defensiv er efter en række gode kampe gået op i spåner i de seneste opgør i de seneste opgør mod Herning. Midtjydernes offensiv har fået hul på ketchupflasken. Der er scoret 18 mål mod Herlev i de seneste tre kampe, seks i snit, og derfor er der ikke den mindste tvivl om, hvor Herlevs fokus ligger inden kampen i eftermiddag i Kvik Hockey Arena.

Hvis Herlev skal forlænge serien, skal defensiven og disciplinen holdes til hundrede procent, og de frustrationer, der kom op til overfladen i fredags, skal spares væk.

Spiller Eagles med omtanke, så har Herlev-spillerne flere gange bevist, at det kan lade sig gøre at vinde i Herning.

Dagens hjemmehold spillede køligt og effektivt fredag aften efter en lidt halvskidt første periode, og træner Petri Skriko glædede sig over sit holds disciplin. Det overraskede ham ikke, at kampen blev en fysisk affære med mange bataljer, sagde han til Herning Folkeblad efter kampen. 

–  Når de først begynder, så er vi nødt til at stå op for os selv. Man skal ikke finde sig i noget, Men jeg så ikke, at det var mine spillere, der begyndte på noget. De forsvarede sig bare. 

– Vi spillede med mange unge og gjorde det godt, da den første nervøsitet havde lagt sig. Nu mangler vi kun en enkelt sejr, og Herlev må være ved at have trætte ben efter at have spillet play-in. Vi går efter at lukke serien på søndag (i morgen, red.), sagde Skriko.

Esbjerg Energy har muligheden for at lukke og slukke festen i syd med en sejr over SønderjyskE i eftermiddag i Granly Hockey Arena. I givet fald vil det være tredje sæson på stribe, at vestjyderne slår rivalerne ud af slutspillet. 

Fredag aften var vestjyderne i lange perioder spillemæssigt stærkest, men det var et noget heldigt mål, der sendte Esbjerg på sejrskurs. Energy har en vild evne til at finde det rette momentum på det rette tidspunkt, og så har Mathias Seldrup stået fremragende i buret i de seneste to kampe efter at han tabte fokus i slutningen af kamp to i serien.

SønderjyskE skal finde et eller andet frem for at vende og vinde serien. 

– Vi har ryggen mod muren, men vi skal blive ved med at tro på os selv. Vi vandt de sidste ti i grundspillet og tre i træk over et stærkt Gentofte-hold, så det kan stadig lade sig gøre.  Vi startede fladt i første halvdel af første periode fredag aften. Men derfra synes jeg, at vi kommer fint tilbage. Vi spillede, som vi ville, men vi fik ikke sluttet vores chancer godt nok af, siger Patrick Dwyer, SønderjyskE’s målscorer, til JydskeVestkysten før slaget i eftermiddag.

Der er faceoff klokken 16 i Esbjerg, mens vi venter til i aften med at afvikle den tredje slutspilskamp.

Rødovre tager imod Rungsted i en serie, der synes fuldstændig umulig at forudse. Fire kampe, fire etmålssejre. Vi mangler blot en overtidskamp for at jævnbyrdigheden er total.

Fredag aften var Rungsted spillemæssigt dominerende mod et Rødovre-hold, der til gengæld udnyttede alle muligheder på perfekt manér, symboliseret ved den flotte scoring i overtal af Steffen Klarskov, der afgjorde kampen.

Der bliver nerver, nerver i en fyldt Rødovre Skøjte Arena i aften. Det vil være en kæmpe skuffelse for begge hold at ryge ud i kvarten. For Rødovre fordi det flotte grundspil signalerede mere, og for Rungsted fordi en kvartfinale ikke er nok i den ambitiøse klub og det projekt, der ruller af sted i kulisserne i Nordsjælland for øjeblikket. 

Vi kan hive alle klichéerne op af skuffen før kamp fem, og de passer:

Er der en træner, der tør overraske modparten? Hvem drøner frem og bliver matchvinder? Hvilket hold TØR spille i så intens en atmosfære? Hvem har bedst disciplin? Find selv på flere.

Der SKAL være op mod 3000 mennesker på lægterne i Rødovre i aften. 

Kamp seks i serien fra Rungsted transmitteres i øvrigt på TV2 Sport tirsdag aften.