LYNOPTAKT: Søndagens kampe i Metal Ligaen

Foto: iShoot.dk

En søndag med stål igen i dag i den lige nu yderst hektiske Metal Liga, hvor der er kamp om placeringerne alle vegne og drama i kulissen hele ugen i Gentofte og omegn.

Netop Stars er som det første hold på spil i eftermiddag, hvor Odense kommer på besøg. Umiddelbart ligner det en favoritrolle til hjemmeholdet, der må være smækfyldt med selvtillid efter sejren over Rungsted fredag via et stort comeback. 

Gentofte gav endog vellykkede comebacks til både Christian Hee Foss og Jesse Jyrkkiö, og har Marko Virtala overstået sin sygdom, kommer holdet i forstærket udgave til en kamp mod et såret Odense-hold, der nok har kæmpet, men ikke fået tingene til at fungere siden Final4-nederlaget til Rungsted.

Fredag kæmpede fynboerne med halvdårlig disciplin, og det skal i den grad forbedres mod powerplay-stærke Gentofte. Mon ikke også træner Gath igen vælger at parre Dale Mitchell og Søren Nielsen for at optimere førstekæden?

Final4-vinderne fra Aalborg fik blomster i Odense fredag og får det formentlig også i eftermiddag før kampen mod Rødovre. Det er den første Pirates-hjemmekamp siden finalerunden i Herning og hvis de gode takter fortsætter hos Aalborg, kan hjemmepublikummet glæde sig.

Aalborg-spillerne taler om bredde og et mere homogent hold end i fjor, og det er også, hvad der udspiller sig på isen pt, hvor Pirates-spillerne broderer og arbejder for hinanden, så de lige nu ligner en DM-favorit.

Men pas altid på Rødovre, der overrasker, når man mindst venter det, spillede solidt i Gentofte tirsdag og havde fridag fredag. Friske ben, hurtige skøjter. Det kan sagtens blive underholdende i eftermiddag i Gigantium.

Esbjerg Energy tager imod et såret Rungsted-mandskab, og som tingene ser ud lige nu, er Esbjerg klar favorit. Rungsted stadig plaget af skader, et grimt nederlag fredag og lang bustur i benene.

Men Morten Green og co. har det med at overraske, når man mindst venter det. Måske i eftermiddag i Granly Hockey Arena?

– Det kunne det være rigtigt fedt, at se mange mennesker i hallen, for det er nu spillerne begynder at indstille sig på det kommende slutspil. Jeg forventer, at kampen får slutspilspræg, for Rungsted ved også, hvad der er på spil, siger Esbjergs assisterende træner Thor Dresler i klubbens kampoptakt. 

Vestjyderne kommer med optimisme og en Adam Miller med en fin indtræden med to sejre i to kampe og altså senest et stærkt comeback i 4-3-sejren over Frederikshavn.

Frederikshavn har haft en rigtig træls uge med nederlag i Hvidovre og fredag aften et dumt pointtab mod Esbjerg på hjemmebane. Vestjyderne var nede i sækken, men Frederikshavn formøblede en 3-1-føring og stemningen har heller ikke været alt for god efter kampene. 

Rasmus Søndergaard var rasende efter nederlaget i Hvidovre og fredag aften var Kasper Kristensen hidsig over en alt for egoistisk holdning på holdet generelt. Har de fået talt ud i Frederikshavn?

Opgaven i eftermiddag er vanskelig nok. Herning venter i Kvik Hockey Arena, og det midtjyske tophold hiver næsten point hjem i hver kamp. Fredagskampen mod SønderjyskE blev spillet med slutspilsintensitet, og mon ikke Petri Skriko også gerne vil se noget lignende i eftermiddag? Juha Kiilholma gjorde det fornuftigt fredag og kan måske spille sig endeligt til en kontrakt i eftermiddag.

Endelig tager Hvidovre imod SønderjyskE, og det er i den grad Hvidovres chance for igen at skabe spænding om 10. pladsen og den sidste playin-billet.

Hvidovre skal ganske enkelt vinde mod de sårede sønderjyske krigere, der gerne ville have haft mere end et point ud af udekampene i Herlev og Herning.

Gentofte på ottendepladsen fortoner sig efterhånden i det fjerne, og SønderjyskE skal begynde at indstille på den dårligste grundspilsplacering – hvis man ser bort fra betalingsstandsningen i 2003 – siden midt i 90’erne. 

Nu er der en playin-bagdør, og den åbner sig på væsentlig højere gab, hvis SønderjyskE ryger op på ottendepladsen. Det vil dog kræve en solid stime af sejre her til sidst i sæsonen. Gentofte er hele 10 point foran.