LYNOPTAKT: Søndagens fire kvartfinaler

Foto:Frank Nielsen

Sikken en fredag aften i ishockey-Danmark, hvor samtlige de fire første kvartfinaler såmænd var etmåls-kampe. Herligt. Intet tyder på, at søndagen bliver anderledes, og det bliver yderst spændende, hvorvidt de fire hold, der tabte den første kamp, kan slå igen.

Vi begynder i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn, hvor serien i nord skal ud i akt nummer to. 

Frederikshavn skal af med de disciplinære problemer, der skabte problemer i Gigantium i Aalborg fredag aften. Spillere som Marcus Pedersen, Mark Hurtubise og Kasper Kristensen virkede overtændte, og det kostede dumheder. 

I den anden ende af skalaen fandt man Mark Müller, Simon Grønvaldt og målmand Thomas Lillie, der stod en god kamp. 

Grundspillets mest scorende mand, Nick Olesen var noget anonym gennem det meste af kampen, mens Anthony DeLuca fra sin position som 13. forward i startopstillingen kom ind og leverede en gedigen indsats. Måske kan han løfte sig til scoringer i aften. 

Det var også fornemmelsen, at Aalborg kunne mere trods sejren.

– Jeg synes godt, at man kunne mærke på holdet, at der var lidt nerver. Og så bliver spillet lidt derefter. Det bliver ikke så flydende i dag, men det er også fordi vi er gået ind i slutspillet nu. Der er mere fysik i kampene, siger Julian Jakobsen til Nordjyske.

Vi drøner sydpå til SE Arena, hvor det lugter af tæt på udsolgt hus i Vojens, hvor SønderjyskE’s hjemmebane skal løfte de lyseblå til et comeback mod Esbjerg. 

De forsvarende mestre sad ganske tungt på de første 40 minutter af kampen i Granly Hockey Arena, hvor Joni Myllykoski beviste, at han har fundet slutspilsformen. 

Til gengæld kom sønderjyderne fornuftigt tilbage i slutperioden, og det gav ifølge sportschef Kim Lykkeskov et vist håb frem mod kampen i dag. 

– Der er egentlig ikke den store forskel på den måde vi spiller på hjemme og ude. Det gælder for os om at komme ud og fortsætte med at køre hårdt på og sætte de rigtige tacklinger, undgå de unødvendige udvisninger og i det hele taget spille med stor disciplin i alle spillets facetter, siger SønderjyskE’s Daniel K. Hansen før kampen. 

Har SønderjyskE fået Greg Gibson klar? Kommer han tilbage i noget, der ligner topform, vil det give et skub hele vejen ned igennem de sønderjyske kæder, for lige nu ser vestjyderne en tand stærkere ud.

Kan Esbjerg omsætte det faktum til endnu en sejr i eftermiddag?

– Vi gav ikke ret meget væk, og vi havde ingen “passagerer” på vores hold. Alle bidrog, og vi spillede med stor disciplin, siger træner Mark Pederson til JydskeVestkysten, hvor han også roser Jannik Christensen.

– Han er en typisk playoff-spiller, der er meget tændt i de store kampe. Det er så vigtigt for ham at finde balancen, og den fandt han perfekt fredag aften, lyder det.

Balance i spillet er også vigtigt for Rungsted i dagens kamp mod Rødovre. 

Rungsted tog alt for mange udvisninger i Rødovre Skøjte Arena i fredags, og det kostede i grove træk muligheden for at forsvare den tidlige 2-0-føring, der ellers gav gæsterne et suverænt udgangspunkt for at stjæle den nødvendige udesejr allerede i første kamp. 

Der løber rigtig megen erfaring rundt på Rungsted-holdet, så man burde mene, at omtanken og videokigningen efter kampen fredag har været så stor, at antallet af udvisninger bliver minimeret i dag.

Holdet er der i hvert fald på papiret til at ryste en sejr ud fra Bitcoin Arena i eftermiddag. Kampstart klokken 15:00, og Rødovres Mads Eller talte efter kampen fredag om den “vigtige tredje periode” til Rødovre Lokal Nyt.

–  Vi sætter en stor ære i, at tredje periode skal være vores bedste. Man kunne godt se at Rungsted faldt lidt i tempo, og vi steg lidt, og det skal vi blive ved med, for det er der, kampene bliver vundet eller tabt. Hvis vi bliver ved med at være bedst i tredje periode, så kommer det til at være meget afgørende.

-Vi skal lige have rettet på nogle ting til på søndag, så vi kan spille os ud af deres pres, og så håber jeg der kommer en masse mennesker op til Rungsted, så vi får masser af tryk på, både på lægterne og på isen, så det skal nok blive fedt, siger en forventningsfuld Eller.

Tre timer efter faceoff i Rungsted spilles dagens tv-kamp – og det er i Herlev, hvor Ørneborgen formentlig byder på sæsonrekord og en kulisse, der virkelig bliver giftig.

Vi satser på, at Herlevs fans har glemt fyrværkeriet derhjemme og gemmer det til nytår og så lader stemmerne tale i aften.

For det kan de. Det er sjældent, der er fyldt op i Herlev, men når det er tilfældet, så kan stemningen sagtens minde om gamle dage i Samsøgade i Aalborg eller Blikskuret i Vojens. Intensiteten er enorm og trykket er tungt fra langsiden. 

Men hvad med Herlev-spillerne? Kan de stå for presset? Det er første gang i sæsonen, at Herlev går ind til en kamp med “overhånd” og alle omkring Eagles ved, at en sejr i dag vil være megavigtig. Herlev har haft det svært på hjemmebane mod Herning i sæsonen – og måske midtjyderne har det bedre med at spille kynisk udebanehockey end at tage initiativet på hjemmebane?

Tiden vil vise det. Spændende om Branden Gracel er med i lineuppen hos Herning, og om Blue Fox i dag formår at styre “firmaet” Bjerrum, Søndergaard, Thompson, der fortsatte med at score mål i fredags. Den trio rider virkelig på en bølge. 

Får Herlev flere folk med i forsvaret, så de nuværende fem backer plus Mikkel Ankjær kan få lidt aflastning?

Og kan Mosher fortsætte sig fremragende spil i buret?

Han er med 99 procents sikkerhed oppe mod en Simon Nielsen, der har været garant for sejr i denne sæson. Nielsen har vundet 14 af sine 14 kampe, og det er noget af en statistik, der skal brydes. Petri Skriko sagde inden serien, at han ville fortsætte med at rotere sine to målmænd, og det giver altså plads til Nielsen.

Drama i vente i Ørneborgen i dag. HockeyNight Studiet begynder klokken 17:30 på TV2 Sport.