LYNOPTAKT: FIRE KVARTFINALER, fire dramaer i dag

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Sikke en åbning, vi fik på kvartfinalerne. 

320×360 artikel

Næsten som altid var der dramatik for alle pengene på første kvartfinaleaften i Metal Ligaen, hvor tre ud af fire “underdogs” fik has på top fire og dermed åbnede serierne fuldstændig op. Der var over 11.500 tilskuere i alt til ishockey, og der er næppe tvivl om, at der bliver tryk på lægterne igen i dag, når kamp to spilles.

Klokken 14 lægger Rødovre og SønderjyskE ud i Rødovre, hvor Mighty Bulls søger at forsvare hjemmebanefordelen, der blev erobret fredag eftermiddag. 

En stærk, disciplineret indsats mod et SønderjyskE-hold, der aldrig fandt rytmen fra grundspillet, førte til 1-0 til Rødovre. Både i serien og i den første kamp.

– Det kræver masser af hårdt at arbejde at vinde slutspilskampe. Jeg synes, at vi havde god tålmodighed hele vejen igennem kampen og fulgte vores plan. Vi er friske til søndag og naturligvis giver dét at starte med en sejr et boost til hele holdet. Vi skal komme stærkt ud som et hold og følge vores gameplan. Rødovre er et svært sted at spille for alle modstandere, og det skal vi ud og bevise igen, siger finske Riku Pitkänen til Rødovres hjemmeside.

Mighty Bulls har ikke været nemme at danse med i Rødovre Centrum Arena, hvor Rødovre blot har tabt en enkelt kamp i ordinær tid i grundserien. Til gengæld er det blevet til hele 10 uafgjorte efter 60 minutter, så skal man spille hos vores betting-partner Youbet, er krydset og en efterfølgende overtid sikkert et meget godt tip.

SønderjyskE håber at have Steffen Frank og Jordan Pietrus tilbage på holdet, hvilket vil sende en vis tyngde opad i kæderne. Rødovre manglede Kim Johansson i fredags. Faceoff klokken 14.

Gratis adgang en time senere i Herning, hvor Blue Fox fører 1-0 i serien mod Aalborg efter en skarp 6-3-sejr i Aalborg fredag, hvor gæsterne fra Midtjylland kendte besøgelsestiden og fik gang i målscoringen.

– Det blev som forventet tæt mellem to gode hold. Vi gør det på mange måder godt, og Simon (Nielsen, red) har nogle meget vigtige redninger, men mange udvisninger var ved at koste os sejren. Der er helt sikkert nogle af udvisningerne, som er i orden, men nu skal jeg lige hjem og have set hele kampen igen, sagde Blue Fox-træner Petri Skriko til Herning Folkeblad efter kampen.

Aalborg fik en forfærdelig start på kampen fredag, hvor Herning scorede to mål med kort interval i første periode og dermed sørgede for, at Pirates skulle på jagt i hele kampen. Aalborg nåede ikke op. Thomas Spelling til Nordjyske efter kampen:

– Vi kan tage en helt masse med fra den kamp. Vi fik mange af vores faser i spillet til at fungere. Og kan vi blive skarpere på vores chancer og frem for alt minimere antallet af fejl, så ser jeg gode muligheder for, at vi kan vinde allerede søndag i Herning. Vi vil gøre meget for at lukke munden på deres fans i hvert fald, sagde han. 

Der var dejlig intensitet i Bitcoin Arena, hvor kun Kim Staal og Oscar Schulze manglede på de to hold, da Rungsted slog Herlev 5-2 med over 2000 tilskuere på lægterne fredag aften.

Her fik Herlev igen et bevis på, at der virkelig er meget, der skal holdes øje med hos Rungsted.

Tim Daly scorede to gange, Morten Jensen nettede også og dermed altså tre af fem mål fra Rungsteds backer. Charlie Sarault viste sine regissør-evner med tre assister, så Herlev fik noget at se til, men stod glimrende imod i lange perioder af kampen.

I dag skal Herlev diktere, og det bliver uhyre spændende, om Eagles kan tage initiativet mod grundseriens vindere. 

Det bliver formentlig tungt, fysisk og aggressivt og så med håbet om mål fra den stærke førstekæde. Men samtidig skal Herlev altså sørge for at lukke ned for alle Rungsteds offensive aspekter. 

Luis Blak Olsen kom godt fra start med mål og assist og har gennemgående spillet godt på det seneste for Herlev.

Endelig er der altså TV2-kamp klokken 19 i Esbjerg, hvor vestjyderne indvier den nye Granly Hockey Arena mod Frederikshavn

Her forventes omkring 4000 tilskuere og der er allerede tæt på udsolgt i Esbjerg. Den vilde kamp i Frederikshavn, som Esbjerg vandt i overtid, har ikke gjort sulten mindre hos vestjyderne før kampen i dag. 

– Jeg synes, Frederikshavn var bedst i den første halvdel af kampen, men så var det vores kamp derfra. Det viser stor karakter og moral, at vi kan komme tilbage to gange, og at vi får udlignet til 2-2, selv om de kommer på 2-1 med fire minutter tilbage. Og efter 2-2 dominerer vi jo totalt, også i overtiden. Vi lagde et pres på dem, de aldrig kom ud af, lød det fra rutinerede Sune Hjulmand efter kampen til Jydske Vestkysten. 

Inden serien spåede vi her, at serien sagtens kunne gå i syv kampe og jævnbyrdigheden i den første kamp antydede, at det sagtens kan blive tilfældet. Der var et kontroversielt mål til Esbjerg som første diskussionspunkt i serien, og White Hawks-spillerne følte sig uretfærdigt behandlet på den konto. 

Det har næppe gjort lysten til revanche mindre. 

Stor, stor ishockeydag i vente i hele Danmark i dag.