LYNOPTAKT: Dagens runde i Metal Ligaen

- Foto: Bluelinemedia.dk -

Der er fuld rulle i Metal Ligaen i dag og sædvanen tro her på en søndag, tager vi lynoptakten til de fem matcher, som alle igen vil bygge på til puslespillet omkring slutplaceringerne i grundspillet.

Vi åbner i Rungsted, hvor hjemmeholdet stille og roligt bygger op til slutspillet og måske synes at blive en faktor, man skal regne med. I hvert fald får Rungsted efterhånden sine skadede folk i gang – et par enkelte undtaget – og præsenterer i dag inden kampen mod Herlev en ny mand.

Faceoff.dk’s oplysninger vil vide, at det er en på papiret temmelig stærk spiller, Rungsted melder ind med, så Peter Johansson får en giftig trup at gå ind i enten play-in eller slutspillet med.

Hvis Rungsted rammer play-in, bliver det mod Herlev, så derfor er det en slags generalprøve i eftermiddag.

Rungsteds primære mål er dog at hoppe play-in over, så hjemmeholdet går stenhårdt efter sejren og efter at holde Odense bag sig – og på den måde kan der være en motivationsforskel i eftermiddag, for Herlev sidder trygt og tungt på 10. pladsen i tabellen og er stille og roligt i gang med at forberede sig til play-in, der for ørnenes vedkommende begynder hjemme på fredag.

Nikolaj Rosenthal og Morten Green var stærkt kørende i Hvidovre fredag og delte Rungsteds fire mål mellem sig. Det bliver en god lakmustest for Herlevs defensiv i dag at forsøge at hamle op med modstandernes stærkt kørende offensiv.

Klokken 14 er der ligeledes nøglekamp i Rødovre, hvor grundspilsvinderne fra Herning kommer på besøg.

Rødovre leverede en særdeles flot kamp i Esbjerg fredag aften og tog fra de forsvarende mestre med en sejr på 3-2 efter Nicklas Carlsens fine mål i overtid. Dermed kan Rødovre selv afgøre sin skæbne i grundspillet, hvor en top fire-placering vil betyde rigtig meget for Mighty Bulls-spillerne.

Det vil i øvrigt være første gang siden 2011/12-sæsonen, Rødovre sikrer sig en plads blandt de fire bedste i grundspillet, så det vil i den grad være et svendestykke for træner Magnus Bogren, hvis det lykkes.

Til gengæld møder Rødovre i dag et Herning-mandskab, hvor træner Petri Skriko i den grad er opmærksom på, at hans tropper ikke må gå ned i kadence inden det kommende slutspil. Han vil stensikkert forsøge at holde skøjterne hurtigt gående på sine folk – både i Rødovre i dag og i Rungsted tirsdag.

Klokken 15 stempler Frederikshavn og SønderjyskE ind i Nordjyske Bank Arena, hvor hjemmeholdet har mest på spil.

Allerede nu står det nemlig fast, at SønderjyskE møder Gentofte Stars i play-in. Frederikshavn har – uden at gøre sig væsentlig bemærket gennem sæsonen – rigtig gode muligheder for at sikre sig en tredjeplads i grundspillet, men lige bagved jager Rødovre og Esbjerg fjerdepladsen. Og svipser White Hawks, står både Rødovre og Esbjerg klar til at nappe nordjydernes placering.

Frederikshavn kan i værste fald dumpe ned på femtepladsen, men er stadig favorit til en top tre-placering.

Mario Simioni gav debut til den finske center Henri Heino i fredags, hvor han spillede med Roberts Jekimovs og Anthony DeLuca. Spændende, om det er formationen, Heino fortsætter i, eller om Simioni vil eksperimentere med sin nye mand.

SønderjyskE har leveret flot under den nye træner Chris Straube og den nu ”trænende sportschef” Kim Lykkeskov. Siden trænerskiftet har sønderjyderne hentet 10 point i fire kampe, og spørgsmålet er selvfølgelig, ”hvor hårdt” SønderjyskE går ind til de to resterende kampe i grundspillet.

Sparer man kræfter frem til play-in mod Gentofte, eller gælder det for enhver pris om at bibeholde momentum?

Momentum forsøger Odense i den grad at finde efter to dårlige kampe mod SønderjyskE og Herning. 13 mål imod den nye målmand Toivonen gør ondt på fynboerne, der virkelig kæmper for at komme i gang inden slutspillet eller den play-in, der ligger og lurer om hjørnet.

Fynboerne møder Hvidovre klokken 16, og mod et Hvidovre-mandskab, der stille og roligt skal have afsluttet sæsonen, så får Bulldogs næppe større chance for at tanke selvtillid.

Eneste manko i det regnskab er dog, at Hvidovre faktisk har vundet begge opgør på Fyn i denne sæson. Begge gange i overtid.

– Vi var ude at spise sammen fredag. Det var godt at være sammen uden for isen. Det kan forhåbentlig være med til at bringe ny energi til holdet. Vi skal trykke på reset-knappen, siger Martin Larsen, assisterende kaptajn i Odense Bulldogs, til Fyens Stiftstidende.

Endelig er der tv-kamp fra Aalborg, hvor hjemmeholdet som det første i sæsonen afslutter grundspillet. Nordjyderne spiller hjemme mod Esbjerg Energy, og det er et Aalborg-mandskab med foruroligende mange skader lige op mod slutspillet.

Det betød et decimeret Pirates-hold i Gentofte fredag aften, hvor det blev til et klart nederlag, og der er næppe tvivl om, at Brandon Reid lige nu jubler over play-in og nogle ekstra dage til at få folk klar.

Esbjerg slider og slæber for en fjerdeplads – i bedste fald en tredjeplads – og er tvunget til at vinde i Aalborg i eftermiddag.

Derfor var det naturligvis en streg i regningen med kun et point fredag i nøglekampen mod Rødovre, men Esbjerg ligner en favorit i Gigantium i dag. Alene på grund af motivationsfaktoren.

HockeyNight på TV2 begynder klokken 17.