LYNOPTAKT: Dagens kampe i Metal Ligaen

Tadeas Galansky - Aalborg Pirates - Foto: Bluelinemedia.dk

Fuld fart på Metal Ligaen her kort før landsholdspausen træder i kraft i den kommende uge. Fire spændende søndagskampe her kort før afslutningen på grundspillet, hvor placeringskampen i den grad er i gang. Hvem ender i top fire, hvem ender i top seks? 

Odense spiller en meget tidlig eftermiddagsdyst i Herlev, hvor hjemmeholdet tidligere i sæsonen har haft krammet på fynboerne. Og Herlev har faktisk også – trods et par nederlag – haft godt fat i Odense på Fyn. Så det bliver formentlig ikke nogen formsag for fynboerne at hente point i Ørneborgen i dag.

Herlev har brug for selvtillid efter fire nederlag på stribe og selv om Odense er kommet lidt i gang på det seneste, så skal fynboerne også bygge op før slutspillet. 

Hjemmeholdet uden Mikkel Ankjær i dag, der fik matchstraf fredag. Odense har været uden Henrik Nielsen de seneste to kampe, men med en Ned Lukacevic, der er kommet lidt bedre i gang og spillede fornuftigt mod Rungsted og Frederikshavn i den forgangne. Dog stadig tydeligt, at den store mand ikke ligefrem har defensiven som sin styrke.

Hvidovre tager imod Rødovre klokken 15, og hjemmeholdet har desperat brug for point, hvis Herlev skal trues i den sidste del af sæsonen. Lige netop Rødovre har Hvidovre haft god fat mod i de indbyrdes kampe, så en hjemmesejr virker på den måde ikke usandsynlig mod et Rødovre-hold, der med to nederlag i ugen pludselig er dumpet ned på sjettepladsen.

Derfor var det formentlig en lettelse for Rødovre-spillerne at registrere Rungsteds nederlag til SønderjyskE i går. Havde Rungsted vundet, ville en syvendeplads have været tæt på for Rødovre, der nu med en sejr i eftermiddag kan lægge afstand til Rungsted igen og reelt sikre en top seks-placering.

Derfor meget vigtig match i Allan Villadsen Ishockey Arena i dag. 2-2 i de hidtidige indbyrdes kampe.

Topopgør i Herning, hvor Aalborg Pirates kommer på besøg, og hvor Herning kan sikre sig førstepladsen i grundspillet med en sejr, der også vil være af mental vigtig betydning, i fald de to hold tørner sammen i en eventuel slutkamp i slutspillet. 

Aalborg vandt det indbyrdes møde i Metal Final4, og har spillemæssigt haft godt fat i Herning i sæsonen, men dog er stillingen i indbyrdes kampe helt lige med to hjemmesejre til hver. Vigtigt for Herning at holde den trend i eftermiddag. 

– De spiller nogle gange på de små marginaler, men det er også noget, vi skal prøve at udnytte. Hvis man lige kan stille sig i vejen for den der satsede aflevering, er det måske noget, vi kan udnytte, siger forwarden Lasse Lassen til Herning Folkeblad. 

Tager man de seneste fem kampe pr. hold og isolerer dem, er Esbjerg det mest formstærke mandskab med 12 point på kontoen. Vestjyderne er på vej fremad og kan i eftermiddag passere Frederikshavn i tabellen (Esbjerg med en kamp mere i givet fald) og komme op på tredjepladsen. Adam Miller-købet har givet vestjyderne nyt drive ned gennem hele systemet. 

Men dagens gæster fra Gentofte er også kommet stærkt i gang igen efter det store nederlag mod Frederikshavn. Ugen har budt på to sejre mod Herlev og Hvidovre, og Stars-mandskabet vækker stor respekt hos Esbjerg-træner Mark Pederson. 

– Gentofte Stars er et hold, som har håndteret nogle udfordringer. Holdet har lidt af skader, og organisationen har kæmpet med økonomiske problemer, men har reageret rigtigt flot på udfordringerne. De skiftede ud på en back-plads, sagde farvel til Marlo Koponen og erstattede ham yderst kompetent med Jesse Jyrkkiö.

– Samtidig tilførte de 19-årige Magnus Molge, som er en dansk spiller med en fortid i svensk ishockey. Gentofte har meget at spille for, de har brug for point, de bygger op til det kommende slutspil og har brug for at spille godt, så jeg er sikker på, at de vil være klar, siger han.

Kampstart også klokken 15 i Granly Hockey Arena i eftermiddag.