LYNOPTAKT: Dagens kampe i Metal Ligaen

Foto: Martin Ladegaard,

Lækker ishockeysøndag i Metal Ligaen, hvor der er fuldt program rundt omkring i det danske vinterland. Allerede her til morgen er de første ishockeyspillere ved at vågne op til morgenmad og derefter en længere bustur tværs over Danmark.

SønderjyskE-spillerne drager til Nordsjælland for at møde Rungsted. Senest de to hold mødtes i Bitcoin Arena var de to hold med kæmpe skadesproblemer, der tørnede sammen. Nu kommer de med langt flere folk og optimisme med sejre fra fredag aften: Rungsted vandt stensikkert 5-0 over Odense, mens SønderjyskE slog Aalborg 4-2 efter at have været bagud 0-2.

– Det er ret tidligt at vi skal afsted, for kampen spilles allerede tidligt på eftermiddagen, hvilket er en smule anderledes end spillerne er vant til. Derfor skal der også arbejdes mentalt inden kampen, så spillerne er klar og får varmet op i både krop og hoved, for at være klar når den første puck smides.

– De er et hold der spiller hurtigt og teknisk ishockey, så derfor skal vi være klar fra start, siger SønderjyskE-træner Dan Ceman til klubbens hjemmeside før kampen, hvor hans spillere blandt mange andre skal holde fast i en Robin Bergman, der havde god fart i skøjterne i fredags.

Flere kampe på Sjælland klokken 14, hvor et vitaliseret Gentofte-hold møder Esbjerg, der uden problemer bankede Hvidovre 4-1 fredag aften.

Mon ikke Esbjerg vil forsøge at åbne med stor, stort fart og aggressivitet nøjagtig som i fredags, hvor det lykkedes at score tre hurtige mål i Allan Villadsen Ishockey Arena?

Gentofte har ikke tabte i ordinær spilletid i seks kampe, og var kyniske og iskolde i Herlev fredag aften, hvor samtlige point blev lavet af de finske spillere. To mål i powerplay. Esbjerg skal passe på med udvisningerne.

Derby i Rødovre, hvor Hvidovre kommer på besøg.

Senest de to hold mødtes, vandt Hvidovre 3-2 hjemme i Allan Villadsen Arena og dominerede faktisk slutfasen. Hvidovre kommer i dag med en stram defensiv og håbet om flere vitale point i bunden af Metal Ligaen mod et Rødovre-hold, der mangler adskillige spillere, men alligevel er inde i en stærk stime.

Rødovre har fået otte point i de seneste tre kampe og i fraværet af fem-syv stamspillere er det imponerende, at Mighty Bulls eksempelvis slæbte en 2-1-sejr med fra Frederikshavn fredag aften.

Rasmus Astrup var i storform for Rødovre, og skal op mod Hvidovres nøglespiller Victor Björkung, der skal levere både offensivt og defensivt, hvis gæsterne skal skabe overraskelsen.

I Nordjylland møder Aalborg Pirates Herning Blue Fox.

Spændende med comeback til Daniel K. Nielsen hos midtjyderne, der dermed får solid forstærkning på backlinjen og skal forsøge at være med til at sikre Hernings niende sejr på stribe. Blue Fox er foreløbig i en klasse for sig i Metal Ligaen, men lige netop Aalborg har spillemæssigt haft godt fat i Herning i løbet af de hidtidige kampe i sæsonen.

Pirates er i den grad revanchelystne efter nederlaget fredag aften i Vojens, hvor nordjyderne spillede en strålende første periode mod SønderjyskE, inden Julian Jakobsen og co. blev kæmpet ned i 40 minutter. Det har træner Brandon Reid bestemt ikke været tilfreds med, så forvent et yderst koncentreret hjemmehold i aften.

Sidst, men ikke mindst, tager Odense Bulldogs imod Herlev Eagles, og det er to hold, der i den grad har brug for en sejr efter dårlig form på det seneste.

Odense har en enkelt pind i de seneste fire kampe, hvor Herlev overhovedet ikke har fået point.

Begge hold kommer derfor uden den store selvtillid, og vi må forvente en åben kamp mellem to mandskaber, hvor mange af spillerne kender hinanden efter en fælles fortid i Odense.

Fynboernes træner Mikael Gath var tilfreds med spillernes moral og fight i den seneste hjemmekamp mod Frederikhavn, hvor Bulldogs gik fra 0-3 til 4-4 efter 60 minutter for derefter at tabe i straffeslag.

Søren Nielsen var stærkt dominerende i den kamp, men selv den dygtige skøjteløber med rødderne i Esbjerg kom til kort fredag aften i Rungsted, hvor Odense tabte 0-5.

Herlev kommer fra 1-13 i Aalborg og 0-3 hjemme mod Gentofte.

De to hold i dagens sidste kamp må både være topmotiverede og lidt smånervøse for dagens kamp.

Der er alvorligt brug for point i begge lejre.

FACEOFF.DK har reportere til samtlige kampe i eftermiddag. Du kan læse om kampene i Metal Ligaen i løbet af søndagen her på sitet.