LYNOPTAKT: Dagens kampe i Metal Ligaen

Foto: iShoot.dk

Nytårsprogrammet kører for fulde kanaler i Metal Ligaen for øjeblikket, og ligesom i går byder dagen i dag på hele fem kampe, som vi render lynende hurtigt igennem her.

Pudsigt nok har Odense endnu ikke været i aktion mellem jul og nytår, så fynboerne må være mere end sultne, når det klokken 16 i eftermiddag gælder besøg fra Rødovre, der i går vandt 4-3 efter straffeslag mod Rungsted.

– Rødovre har et godt hold med fire gode kæder, og de er gode på skøjterne. Vi skal skøjte så hurtigt som muligt og spille med høj fart, siger Odenses assisterende træner, Mads True.

Han kan igen disponere over Asger Petersen, der blev sendt hjem fra U20-VM som sidste mand, og Henrik Nielsen, der er tilbage fra en skade.

Og som altid stilles det klassiske spørgsmål: Er det bedst med friske ben eller bedst at have en kamp eller to i ben og skøjter?

Faceoff klokken 16 i Odense, mens Herlev en halv time senere tager imod Herning, der har store problemer med de to nederste hold i denne sæson. Se bare tilbage på kampen i går mod Hvidovre, der blev sneget hjem.

I indeværende sæson har Herning og Herlev vundet en kamp hver i ordinær tid, mens Herning har taget en overtidssejr. Intet taler for, at det ikke bliver en tæt kamp i aften i Ørneborgen.

Herlev sled og slæbte uden resultat i går og havde i øvrigt Kim Staal tilbage. Veteranen er kommet sig over en længere skadesperiode og kan heldigvis spille sæsonen færdig. Mon ikke han er klar på at give sit publikum en ordentlig indsats og måske point i eftermiddag?

Hele eftermiddagen er der fest i Frederikshavn, hvor Mads Bech og Christian Schioldan fejres. White Hawks er med sejren i går over Aalborg på vej opad i tabellen og vil spille med om grundspilssejren, hvis Herning kan trues.

Christian Larsen stod en stor kamp for White Hawks i går og skaber fornyet spænding om pladsen som førstemålmand i Frederikshavn.

Christian spillede fantastisk. Han fylder virkelig meget i målet og var god for os her i Aalborg, sagde White Hawks-træner Mario Simioni efter sejren i aftes i Aalborg.

– Jeg vil ikke tale om hvem der er førstemålmand, og hvem der er andenmålmand. Thomas (Lillie, red.) har haft nogle downperioder, men han har jo også stået næsten alle kampe, og jeg føler, det er vigtigt at have begge målmand i gang. Jeg tror stadig på Thomas, lød det.

Gentofte tog en uhyre vigtig sejr over SønderjyskE i straffeslag. Den vigtige ottendeplads blev dermed bevaret med et solidt forspring og gæsterne kan spille afslappet i Frederikshavn i eftermiddag. Måske Stars kan udfordre på den svære udebane i nord?

Aftenkampene står i Rungsted og Vojens.

I Bitcoin Arena kommer et revanchelystent mandskab fra Aalborg på besøg hos Rungsted, der også er ude på revanche efter den tætte omgang mod Rødovre.

Rungsted fører 2-1 i indbyrdes opgør i denne sæson, og lige for tiden er opgørene mellem de to mandskaber skarpe og intense hver gang. Det skal nok blive underholdende i Nordsjælland i aften.

– I betragtning af, at vi tabte er fornemmelsen egentlig ok, for vi skabte en masse chancer. Jeg vil være mere i panik, hvis vi ikke var kommet frem til noget, sagde Ronny Larsen til Nordjyske efter kampen i går i Frederikshavn.

Endelig blænder TV2 Sport op for kampen mellem SønderjyskE og Esbjerg – det store traditionsopgør i syd.

Sønderjyderne er stadig under tungt pres og efter fire point mod Hvidovre og Gentofte på udebane higer hjemmepublikummet i Vojens efter en hjemmesejr mod rivalerne fra Esbjerg, der er kommet stille og roligt i gang igen efter en lille downperiode.

Vestjyderne kommer fra seks point mod Herlev og Rungsted og i aftes en bundsolid indsats i Granly Hockey Arena.

Jimmy Bøjgaard åbner studiet klokken 18:30, og mon ikke vi kan nærme os 3000 tilskuere til nytårshockey i aften i Vojens?