Lønloftet kan stige med tre millioner dollars før næste sæson

NHL’s lønloft har afgørende betydning for klubbernes sammensætning af deres trupper. I næste sæson kan NHL-klubberne sandsynligvis se frem til at få endnu flere penge at gøre med. Lønloftet kan nemlig blive hævet med op til tre millioner dollars i forhold til niveauet i denne sæson.

Lønloftet i NHL ligger i denne sæson på $71,4 millioner, hvilket er $2,4 millioner højere end i sidste sæson. Før næste sæson kan klubberne formentlig se frem til en lignende stigning. Det fortalte NHL’s kommissær Gary Bettman til ligaens klubejere, da de mandag var til møde med NHL’s ledelse.

– Vi har givet dem et meget, meget, meget grov prognose på, hvor lønloftet kommer til at ligge i næste sæson, hvilket ligger et sted imellem, hvor lønloftet er i dag og op til $3 millioner højere. Det afhænger af en række faktorer, siger Gary Bettman.

En af de faktorer, der spiller ind, er, om NHL ser en stigning i ligaens indtægter, der er lige så stor, som forventet. En anden faktor er, hvordan forholdet mellem den canadiske dollar og den amerikanske dollar udvikler sig.

Selvom det endnu er usikkert, hvor højt lønloftet bliver i næste sæson, er New Jersey Devils’ general manager Ray Shero positivt stemt.

– Det er ikke mejslet i sten eller cement, at lønloftet stiger, så du er nødt til at træde varsomt. Men det er gode nyheder for ligaen og spillerne, når lønloftet bliver forhøjet, siger Ray Shero ifølge NHL.com.