ALT om kampen Jokerit-Yugra – RE-LIVE

Foto: Jan Korsgaard

FACEOFF-online.dk var i aften i Hartwall Arena sammen med et solidt antal finske ishockeyfans. Du kan læse detaljer fra kampen og lidt mere til – ved at køre gennem livetransmissionen nedenfor:

HUSK i øvrigt at give os et like på Facebook: 

Tredje periode:
* Peter Regin hænger i udvisningsboksen. 10 minutter for dårlig opførsel kort før pausen.
* Herningenseren har i øvrigt besøg af både venner og familie i aften. Omkring 10 stk. i alt. Det huer næppe spilleglade Regin at skulle tilbringe en halv periode i straffeboksen.
* MÅL: Og en regulær perle. Det er Philip Larsen, der droppasser lækkert til Petteri Wirtanen, der lægger pucken videre på tværs til Pekka Jormakka, de bare skal støde den i tomt mål. Herligt. 4-1 Jokerit med godt 13 minutter igen.
Powerplay Jokerit. Philip Larsen hugger løs fra toppen. Nøjagtig som vi kender det, når Larsen har været med på det danske landshold.
* Nu kan Jokerit-spillerne det meste. Tommi Huhtala lobber pucken over en modstanderstav og er tæt ved at helflugte den mod mål. God stemning herinde. Folkets tilfredshed.
* Og Jesper B. Jensen med endnu et sine solide skift på blå linje. Offensivt har han ladet Philip Larsen klare ærterne, defensivt har Jesper B. været solid.
* Fire minutters powerplay til Jokerit nu. Yugra bryder sammen.
* MÅL: For vi kan berette om to mål. Peter Regin inde som cirklende mand i midten af powerplayet. Han får assist på 6-1-målet. Og Philip Larsen noteret sin tredje assist for aftenen på Jormakkas mål. To yderligere danskerpoint. Forinden et meget fint slagskud til 5-1 af Topi Jaakola. Kalinka spiller herinde. 6-1 med fem minutter igen.
* Gæsterne fra Yugra har tabt fire kampe på stribe. Der venter formentlig ikke lette træningsenheder i den kommende landsholdspause…Spørg bare Philip Larsen, der i sidste sæson løb 24 kilometer på EN og samme træningsdag, da han spillede for klubben.
* Jesse Joensuu tæt ved at krydre målfesten, men det bliver ved 6-1. De rød-orange flag vajer over endetribunen og bliver pakket op igen på lørdag, hvor Jokerit møder Dinamo Riga i noget, der i KHL-regi vel er et lokalopgør. Herlig aften i Hartwall Arena.

Friske billeder fra fotograf Jan Korsgaard. Anden periode: 

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Så er der pause igen. Tid til et billede. Tilbage cirka 19:20. 

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Anden periode: 
* To tilbagetrukne finske landsholdstrøjer hænger fra hallens tag. Raimo “Maestro” Helminen (14), seksdobbelt OL-deltager og 331 landskampe. Jari Kurr i (17), femdobbelt Stanley Cup-vinder. De hænger ved siden af Finlands to VM-bannere (1995, 2011).
* Kurri er nuværende GM for Jokerit. Du kan se et par interviews med ham her på sitet i morgen. Hvad siger han for eksempel om sine danske spillere?
* Jokerit har ikke rigtig kunnet drage kapital af fire minutters powerplay. Yugra nærmer sig knapt finnernes mål, men står stadig godt bagude.
* De tre danskere bor i øvrigt i samme kompleks inde i Helsinki. For nylig var de ni dage hjemmefra på et fire kampe langt roadtrip til Sochi, Cherepovets, Magnitogorsk og Ufa.
* MÅL: Det var svært at se, for der var trængsel inde foran, men Niklas Hagmans skud gik ind, mens en anden Jokerit-mand lå inde i målet. Dommerne godkender efter videogennemsyn under store protester fra gæsternes boks. 2-1 Jokerit. En halv time inde i kampen…
Peter Regin tager en udvisning for tripping. Kommer det til at koste?
* MÅL: Det var faktisk de tre danskere, der nede bag eget mål satte en Jokerit-angreb i gang efter en puckerobring af Peter Regin. Og mens både Regin, Jensen og Larsen kørte for at udskifte, scorede Brandon Kozun til 3-1. Spillet 34:03 minutter. Og assist til Philip Larsen.
Yugra tabte for et par dage siden 7-1 hos Dinamo Riga, og intet tyder på, at russerne kommer tilbage i aften. Det er ikke noget offensivt hold på udebane.
* Jesper B. Jensen fortalte i går, at OL-anlægget fra det nylige Vinter-OL i Sochi 2014 ser temmelig øde og forladt ud. Lige bortset fra den flotte skøjtearena, hvor Jokerit altså spillede for en uges tid siden.
* Tilskuerne klapper hjemmeholdets spillere ud til pausen. 3-1 Jokerit, der er på vej mod en sikker hjemmesejr. Alt andet vil formentlig overraske oddssætterne hos Finske Spil.

Mens vi venter på anden periode. Et frisk Philip Larsen-skud fra fotograf Jan Kanut Korsgaard:

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Første periode: 
* Hvor der indledes med nationalmelodier, som det hører og bør sig i en international liga som KHL.
* Og en kilometer herfra spiller Jokerits traditionelle rivaler, IFK Helsinki, i øvrigt derby mod Espoo Blues. Der er vel minimum 15.000 tilskuere til hockey i Helsinki i aften.
* Tre danskere naturligvis med for Jokerit: Jesper B. Jensen, Philip Larsen, Peter Regin. Sidstnævnte assisterende kaptajn.
* Forste boksplay Jokerit med Jesper B. Jensen og Philip Larsen på isen. Danskerne nyder stor tillid heroppe.
* Dagens udehold Yugra Khanty-Mansiysk er Philip Larsens gamle klub. En by, hvor morgentemperaturen i de kolde måneder ligger på omkring minus 40 grader. Her i Helsinki er temperaturen lidt mildere. I øvrigt kan du høre mere om både Yugra og Jokerit her:
 * MÅL: Igor Bortnikov har taget den hårde vej gennem Ruslands næstbedste række, VHL, og er nu fast mand hos Yugra. Han afslutter en flot omstilling. Gæsterne fører 1-0 midt i første periode.
* Det er dyrt at spille i KHL. Vi taler om, at Jokerit har et spillerbudget, der ligger et sted mellem 70 og 80 millioner kroner. Umiddelbart er det kun de største skandinaviske fodboldklubber, eksempelvis FCK, der kan byde over her.
* Spillet 16 minutter og Jokerit har svært ved at bryde gennem et russisk hold, der står godt i egen zone. Endnu har v ikke set så meget til de danske spillere.
* MÅL: Og bedst som man fik skrevet det: Et kongeslagskud fra blå linje af Atte Ohtamma. Direkte op i krydset. 1-1
1:36 tilbage af første periode: Peter Regin arbejder inde foran mål, og Yugra-backen Andrei Taratukhin pådrager sig gæsternes første udvisning.
* 1-1 efter de første 20 minutter. Vidste du i øvrigt, at Philip Larsen og Peter Regin havde besluttet sig for, at de sammen skulle finde en klub i KHL før denne sæson? Ja, tak! var svaret, da Jokerit ringede. FACEOFF-online.dk tilbage om et kvarters tid med mere LIVE her fra Hartwall Areena.