Linnet-hattrick og White Hawks i semifinalen

Joachim Linnet. I fjor var han i Herning-trøjen, i aften scorede han tre gange for Frederikshavn. Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-5 (1-3,1-0,0-2) Frederikshavn White Hawks er videre i Metal Cuppen efter dagens returmatch i Herlev. Med lidt besvær – specielt i begyndelsen af tredje periode – lykkedes det for nordjyderne at hive endnu en sejr hjem. Samlet set blev det 8-4 over to kampe.

Frederikshavn kom ud på isen i et sandt arbejdsraseri og sad fuldstændig på kampens første 10 minutter, hvor nordjyderne vandt skudstatistikken med 7-0.

Den naturlige konsekvens var scoringer, og White Hawks scorede to gange ved Joachim Linnet. Først efter syv minutter og derefter fire minutter senere, efter at gæsterne havde sat sig fast i powerplay, som det kan ses nedenfor via videoen fra White Hawks Support.

David Liffiton supplerede med et kanonslagskud til 3-0 for gæsterne efter 13 minutter og så syntes den sag ellers at være afgjort.

Herlev skiftede målmand efter første periode (Marc Schläger ind for Evan Mosher), og gav – ligesom i fredagens kamp – slet ikke op, selv om Eagles-mandskabet var nede. Et par gode minutter resulterede i en scoring ved Andreas Søgaard Jensen.

I en smårodet anden periode kom Herlev bedst ud. Et ganske solidt slagsmål midt i perioden rystede posen, og Eagles var snarrådige til at udnytte et overtal i slutningen af perioden, hvor Yannick Vedel stod det rette sted til stor fortrydelse for de 50-60 White Hawks-supportere, der var mødt op i DFDS Seaways Arena.

Herlev kom rigtig godt ud til tredje periode, hvor en udvisning til Jens Henrik Tönjum gav hjemmeholdet et par store muligheder for udligning i powerplay. Thomas Lillie var ude med et par store redninger for Frederikshavn.

Derefter fik gæsterne igen fat. Colin Vock gjorde det til 4-2 efter 50 minutter, og Joachim Linnet fuldendte en stor aften og et hattrick med 5-2-scoringen.