Linköping smadret til atomer – Jensen-assist i hedt derby

Der var lagt op til to danskermøder i aftenens runde i SHL, hvor Lauridsen og Frölunda tog imod Hardt og Linköping i en direkte duel om førstepladsen.

Hos Rögle gjorde halmændene isen klar til sæsonens første derby mod Malmö – et derby, som altid er syret til med intensitet og had mellem de to klubber.

Det der var tænkt som en spændende og tæt affære, endte mere som en David mod Goliath – Frölunda som den store, og Linköping som den lille. Der blev i den grad holdt legestue, og da dommeren fløjtede af, kunne Lauridsen og co. sende Hardt og resten af holdet slukørede hjem med en ordentlig afklapser i baggagen.

7-1 – og så var magtpositionen i svensk ishockey på plads for nu.

Trods de vilde cifre måtte Oliver Lauridsen tage til takke med en plads i fjerdekæden og mindst istid af alle backer med sine 12:47 minutter på is. Hardt spillede i andenkæden, men gik fra isen med -2 og ingen point på danskerens godt 15 minutter på is.

Sejren bringer Frölunda alene til tops med 28 point. Linköping og Brynäs halser efter med 23 point hver.

Jensen og Kristensen vandt over Storm
I Ängelholm tog Rögle – som sagt – imod Malmö. Et vaskeægte derby med to traditionsklubber, der aldrig har kunne lide hinanden. Op til dagens kamp lå de også side om side på henholdsvis 11.- og 12. pladsen, så hverken intensitet eller spænding ville komme til at mangle i denne kamp.

Malmö scorede både til 0-1 og 0-2, men en kamp der bølgede frem og tilbage endte med en Rögle-sejr på 3-2, hvor Jesper Jensen havde en stav med i David Åslins powerplaymål til 2-2.

Emil Kristensen fik 13:30 minutter på isen, hvor han ikke gjorde det store væsen af sig. Jesper Jensen var blevet forfremmet til andenkæden, hvor han – udover sin assist – kun vandt 23% af sine faceoffs på de omkring 18 minutters istid han fik.

Med sejren rykker Rögle op på niendepladsen – Malmö forbliver på 11. pladsen.