Lillies kanonkamp: Det er om at være i momentet

Foto: Jan Korsgaard

Han vidste det. Han havde på fornemmelsen og allerede proklameret inden kampen, at SønderjyskE ville kaste alt ind på at vinde kamp fire på hjemmebane. Men Thomas Lillie var forberedt til tænderne og forvaltede alle marginaler over på sin side i aftes i Vojens.

Heldet følger de dygtige, som det gamle ordsprog siger – og med seks perioder uden mål imod, så beviste Thomas Lillie endegyldigt, at han hører til de absolut dygtigste målmænd herhjemme.

Sikke en kamp, han leverede: 

– Jeg har ikke nået at analysere det her endnu, men vi har vundet – og det er en helt fantastisk følelse, sagde han umiddelbart efter kampen og efter adskillige krammere med holdkammeraterne og forældrene, der stadig er bosiddende i Vojens, hvor Thomas Lillie fik sin ishockeyopdragelse. 

Du reddede friløbere fra både Mads Lund og Steffen Frank. Nåede du tænke over situationen og hvad du skulle gøre, da de kom skøjtende mod dig?

– Man prøver selvfølgelig at læse dem og se, hvad de gør, men ellers kører det meget på reflekserne. Det gælder om at være i momentet i sådan nogle situationer. Det er svært at forklare, sagde Thomas Lillie, der kaldte sæsonen for “perfekt”.

– Når man har vundet grundserien og pokalen og vinder 4-0 i finalen, kan det ikke gøres meget bedre. Moralen på vores hold har været suveræn: God kemi, godt sammenhold og ikke “pegen fingre” ad hinanden. Har man lavet en fejl, har de andre rettet op på det. Vi har været villige til at ofre os for hinanden, folk har ikke været bange for at tage den ekstra tackling eller tage en kamp inde foran målene, konstaterede den lykkelige målmand. 

 I skiftede træner i begyndelsen af det her kalenderår. Hvordan mærkede I det?

– Det var ikke den store omvæltning. Erik var i forvejen assistent og kendte til systemerne, så han fortsatte det gode arbejde – men gjorde det rigtig, rigtig godt. Når vi nu står her med guldet, kunne det faktisk ikke gøres bedre, sagde Thomas Lillie.