U20-VM: Lillie: Stemningen var magisk

Foto: Jan Korsgaard

– Stemningen var magisk i omklædningsrummet efter kampen, siger målmanden Thomas Lillie fra Växjö, tidligere Vojens IK, og en af de absolutte hovedpersoner i Danmarks sejr i går mod Schweiz.

– Det var dejligt at se et smil på alles læber. Vi kan lugte kvartfinalen, og der skal et mirakel til, hvis vi ikke skal gå videre. Men når det så er sagt, forsøger vi at tage en kamp af gangen, lyder det fra den danske målmand.

Foran sig har han set en dansk defensiv, der er blevet bedre, som testkampene og VM er skredet frem.

– Selvfølgelig er det umuligt at holde de store nationer fra en masse målchancer, men jeg føler som målmand, at antallet af chancer stille og roligt bliver formindsket.

– Mine medspillere er gode til at rydde op foran mål, hvis der ligger en løs retur, og i dag mod Canada må vi ud med den samme beslutsomhed som i går, siger den danske målmand.

Hvordan så du ellers kampen mod Schweiz?

– Det var faktisk en lige kamp hele vejen igennem, lige indtil vi lavede vores mål til 2-1. Vi begyndte at blive lidt defensive, eller også satte Schweiz bare mere pres på.

– Det endte med at blive en rigtig holdsejr for os, og en kamp, der var så tæt, at marginalerne gjorde udslaget. Vi gav aldrig op, stod godt i defensiven og blev ved at tro på, at vi kunne komme tilbage. Schweizerne lagde godt tryk på målet gennem hele kampen, og intensiteten var rigtig stor i de sidste 10 minutter, siger Thomas Lillie.

Han skal nok få pulsen yderligere op og noget at se til, når Canada i aften kommer på besøg omkring hans mål. Det er klokken 19 i Helsinki.