Lillie holdt buret rent, Rungsted foran 1-0 i serien

©iShoot.dk

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 3-0 (0-0,2-0,1-0) Rungsted Seier Capital er fortsat ubesejret i slutspillet, og alle spekulationer om problemer med defensiven efter mange mål imod mod Herlev blev ryddet af bordet i kampen mod Frederikshavn i aften. Rungsted foran 1-0 i serien efter en 3-0-sejr, der blev grundlagt med to mål i anden periode. 

Første periodes største overraskelse var, at den endte målløs. Det var en meget underholdende periode, med en god håndfuld gode chancer til begge hold – men altså uden mål. 

En tidlig udvisning til Tyler Fiddler gav ikke nævneværdige chancer til gæsterne. 

Den største og første chance kom til Fiddler da han kom fra boxen. Helt fri med Galansky  forsøgte Fiddler at lægge pucken mellem benene , men Galansky var vaks og fik reddet.

Kort efter fik White Hawks bidt sig godt fast i Rungsted-zonen, og et par store muligheder bød sig til en føring til nordjyderne. Lillie fik med held og dygtighed reddet kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet.

Et par store opspilsfejl gav White yderligere et par halve chancer. Rungsteds fjerdkæde bød også ind og Gustav Green var tæt på ved halvvejsmærket.

Et powerplay til hvert hold gav ingen udslag på tavlen, men med to minutter igen af første periode fik hjemmeholdet igen chancen i powerplay og her var nordsjællænderne meget tæt på at tage føringen. Ingen af holdene spillede defensivt, og frederikshavnerne havde læst på lektien og fik brudt Rungsteds opspil ganske mange gange. 

Rungsted startede hårdt i anden periode med et langt tryk. Først var det førstekæden, der lagde ud, inden “svenskerne” tog over. Efter et par gode forsøg, endte pucken hos Marcus Olsson, der udnyttede, at Galansky ikke var nået på plads i buret. 

Målet satte fut i Frederikshavn, der fik godt fat og pressede på indtil midtvejsmærket, hvor hjemmeholdet igen fik initiativ. 

Fejlene fra begge sider var minimeret og spillet blev mere forsigtigt og taktisk.

Hjemmepublikummet fik lidt ekstra at lune sig på inden pausen: Rosenthal kørte langs blå, skar ind i banen. Der var masser af trafik foran Galansky, og det udnyttede måltyven til at gøre det til 2-0. 

Rungsted havde fokus på defensiven i tredje periode. Der var masser af spil i Rungsted-zonen, hjemmeholdet spillede klogt og holdt Frederikshavn på ydersiden. Frederikshavnerne arbejdede hårdt og havde gode muligheder, men Thomas Lillie holdt godt fast i Rungsted-buret. 

Robin Bergman satte 3-0-målet i tomt bur, kort forinden havde Frederikshavn ellers haft gode muligheder efter en unødig udvisning af Morten Jensen. Nordjyderne viste frustrationer i slutfasen med et par unødvendige slashinger, men det udviskede ikke indtrykket af en medrivende ishockeykamp, der lover godt for den kommende serie. 

Reprise på fredag i Frederikshavn.