Licensudvalg: Derfor spiller Kunyk igen

Det overraskende en del, da Cody Kunyk i går trådte på isen for Gentofte Stars og endda assisterede på Gentoftes 5-2-scoring.

For det første var canadieren stort set erklæret ude for sæsonen på grund af en skade, og for det andet erstattede Gentofte ham med en anden mand, Francis Verreault-Paul, der kom ind som ottende udlænding.

I går var Jeff Terminesi ude, og Cody Kunyk tog dermed pladsen som ottende udlænding.

Det viser sig nu, at Jeff Terminesis kontrakt er opsagt for sæsonen – han er købt ud efter dokumenteret gensidig forståelse hos begge parter – og Cody Kunyks kontrakt blot har været det, som Enver Hansen i licensudvalget kalder “inaktiv” –

Dermed har kontrakten tilsyneladende ikke været “opsagt” i gensidig forståelse, som Stars-træner Karsten Arvidsen forklarede FACEOFF-online.dk tidligere i december. Blot har den altså været “inaktiv”.

– Der skete det, at Cody Kunyk blev skadet i slutningen af oktober, og at lægerne på en idrætsklinik vurderede, at han skulle være ude i minimum seks måneder, altså resten af sæsonen.

– Gentofte henvendte sig og forklarede, at de gerne ville beholde ham, fordi han jo kunne være aktuel med henblik på næste sæson, og samtidig ville det være billigere for Gentofte at beholde kontrakten i forhold til refusion af sygedagpenge, forklarer Enver Hansen.

– Så der var ting, der talte for, at kontrakten fortsatte i stedet for den mere kortsigtede og dyrere løsning med at betale ham ud og sende ham hjem. Der var absolut ingen, der forventede, at han skulle i gang med at spille igen i denne sæson, tilføjer han.

Men Kunyk blev altså frisk og var i gang i går mod Herlev – og det er ikke for meget at sige, at det vakte undren i ledelsen hos andre klubber i Metal Ligaen.

Og spørgsmålet til Enver Hansen er så, om det nu ikke åbner for, at andre klubber uden problemer kan hente den niende udlænding og så erklære en kontrakt for “inaktiv”, hvis “den ottende udlænding” bliver skadet?

– Sådan kan det godt opfattes. Vi vurderede på baggrund af den lægefaglige vurdering, at Kunyk ikke ville komme tilbage på isen og valgte det, jeg vil kalde den pragmatiske løsning. Regler er til for at blive fulgt, men vi skal heller ikke være alt for firkantede.

– Jeg synes, at der er en væsentlig forskel i forhold til dengang klubberne havde 12-13 udlændinge og brugte – uden der var skader – til den her situation, hvor vi har en mand ude med en vurderet langtidsskade.

Ændrer det nu praksis i reglerne?

– Det er ikke til at sige, om det er en varig praksisændring, det vil være op til klubberne. Det vil i mange tilfælde være en dyrere løsning at betale en spiller ud og sende ham hjem til Canada eller Tjekkiet, end at bruge den her model. Vi har valgt den pragmatiske løsning i forhold til den her konkrete sag, understreger Enver Hansen.

Det gælder stadig, at der maksimalt må være otte transferkort i spil i hver klub. Og i den henseende er Gentofte altså nu “renset” med Jeff Terminesis farvel til klubben.