Lemieux og Crosby på vej mod brud?

Den tidligere NHL- og Pittsburgh Penguins-spiller og nuværende hockeyanalytiker, Matthew Barnaby, har via et radioprogram på stationen Sirius XM sat gang i spekulationerne om Sidney Crosbys fremtid hos Penguins.

Ifølge Barnaby skulle der være grund til at tro, at Penguins-medejer og NHL-legende Mario Lemieux og holdets store stjerne, Sidney Crosby, er blevet så meget uvenner, at de ikke længere er på talefod. Barnaby lufter samtidig en teori om, at kilen til hele miseren skyldes Penguins manglende Stanley Cups.

– Til først hørte jeg, at det skulle være over træneren. Jeg hørte det også efter, at de røg ud i slutspillet i 2014. Måske personalet ikke er det rette, siger Matthew Barnaby.

– Men jo mere jeg undersøgte det, jo mere fandt jeg ud af, at folk sad med samme opfattelse, at der havde været et stort skænderi mellem Mario og Crosby. Om det så får dem til at sende ham væk på et tidspunkt, eller om han vil væk, det ved jeg ikke, siger Barnaby.

Lemieux afviser, men Barnaby holder fast
Mario Lemieux har via klubbens twitterprofil afvist, at der skulle være problemer mellem klubejeren og holdets kaptajn og store stjerne.

– Der er absolut usandt. Det er fjollet, skriver Mario Lemieux.

Barnaby holder dog ved i sin påstand, trods afvisningen af Penguins-medejeren. Efter Lemieux afvisning medvirkede Barnaby i radioshowet Sportsnet 590 The Fan’s Brady & Walker.

– Jeg fortæller jer, hvad folk tættere på situationen end mig har fortalt. De er ikke på talefod. Det fælles tema er, at de ikke er på talefod, og at der var et stort skænderi, efter de blev slået ud i 2014 slutspillet, siger Matthew Barnaby.

Crosby kørt træt i de manglende Cups?
Forventningerne til Pittsburgh Penguins var store inden sæsonen, hvor holdet tilføjede Phil Kessel til truppen, men forventningerne er langt fra blevet indfriet af holdet, der blot rangerer som den 26. bedste offensiv i ligaen. For Crosby har sæsonen også været langt under hans sædvanlige niveau. Efter 20 kampe er Penguins-stjernen noteret for blot tre mål og otte assists.

– For en stjernespiller der er så stolt, som han er, så god som han er, så dominerende som han har været hele sin karriere, så tror jeg, at det pisser ham af, at han ikke har flere Stanley Cup-ringe på CV’et, og hvis du ser kortsigtet på holdet, så er de heller ikke en udfordrer til at vinde igen, vurderer Matthew Barnaby.