Leksand-Lassen: Svært at glæde sig over egen succes

Leksand befinder sig i en dyb krise, hvor man roder rundt i bunden af Allsvenskan. Ingen havde set det komme, heller ikke unge Matias Lassen, som skiftede Rødovre ud med den traditionsrige klub denne sommer.

For præcis et år siden legede Leksand med mod de bedste svenske klubber i SHL, men da en nedrykning i foråret blev en realitet, måtte befolkningen i den lille by i Dalarna vænne sig til en tilværelse i Allsvenskan denne sæson. Trods en stor udskiftning på holdet var der stor tiltro til en god placering, men ingen havde regnet med, at Leksand ville ligge og rode rundt nede i bunden efter 17 kampe.

Inden sæsonen gik i gang rykkede Matias Lassen fra Rødovre til Leksand, og han mærker tydeligt et pres på skuldrene fra befolkningen i den lille, hockeygale by:

– Hvis man går sig en tur ned i byen, finder man hurtigt ud af, at hockey er et stort fælles interessepunkt, hvor man godt kan få sig en god og lang snak.

– I øjeblikket er det selvfølgelig klart, at man mærker en stor frustration over vores krise lige for tiden. Det er tydeligt, at mærke hvor stort presset er udefra, hvilket selvfølgelig smitter af inde i omklædningsrummet.

Traditionsklubben befinder sig i en uset dyb krise, hvor en nedrykning til Sveriges tredjebedste række kunne lure i horisonten, hvis skuden ikke snart vender. Leksand har for øvrigt været en del af de to bedste rækker i Sverige lige siden 1945.

Holdet har faktisk spillet udmærket, men pucken hopper bare ikke deres vej i øjeblikket, hvor det også er blevet til mange tætte nederlag.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi langt fra har indfriet forventningerne – hverken fansenes, klubbens eller vores egne. Det er enormt frustrerende, og det er ikke tilfredsstillende for nogle parter.

– Samtidig er det hårdt at være i denne situation, da vi i mange kampe faktisk har spillet rigtig godt, men alligevel tabt lige til sidst. Men det, at vi har vist, at vi kan spille rigtig flot hockey og spille op mod topholdene er fortrøstningsfuldt. Derfor tror jeg på, at vi nok skal få vendt rundt på det her,” fortæller Lassen.

Matias Lassen har – trods klubbens krise – fået en stærk start på sæsonen. Det til trods for, at han lagde ud med at få “splinter i røven”, da han måtte tage til takke med en plads i fjerdekæden.

En skade gav Lassen chancen, og han arbejdede sig siden op igennem kæderne, hvor han nu er en af holdets vigtigste backer.

Jeg har fået en bedre start og en del mere spilletid, end jeg havde forventet inden jeg kom herop. Det er dog svært, at glæde sig rigtigt over, når det går så dårligt for holdet, som det gør i øjeblikket.

Lassen har med sine +5 den bedste plus/minus-statistik på holdet, hvor han ligeledes står noteret for fem point i 17 kampe.

Leksand ligger på en delt 12. plads med 19 point. Hvis kvalserien startede i morgen, ville Leksand lige akkurat redde skindet på grund af en bedre målscore end Timrås, som har 19 point på 13. pladsen.