Leksand: Konkursrygter svirrer omkring klubben

Det er ikke mere end tre år siden, at traditionsklubben Leksand var truet på sin eksistens. Kun via en gigantisk redningsaktion og villige folk, som skar ned på klubbens gæld, blev klubben reddet. Men nu er den ifølge svenske medier gal igen i Dalarna, Leksands hjemegn.

Klubben har siden den sportsligt fatale nedrykning fra SHL til Allsvenskan i fjor døjet med både svigtende resultater og deraf følgende dårlige tilskuertal.

I forhold til den budgetterede ramme mangler der allerede 1, 5 millioner svenske kroner, og i går gik rygterne om en snarlig konkurs torsdag 19. november sin gang på de sociale medier og siden i de svenske aviser.

Det var et tøvende svar fra klubbens ordførende, Åke Norström, der for alvor fik de svenske aviser og journalister til at spekulere i, at det virkelig står slemt til i den klub, der gennem tiderne har haft mange danskere i truppen.

Og som i øvrigt er en de mest folkekære i Sverige.

Norström afviste nemlig ikke en konkurs, men svarede i stedet sådan på spørgsmålet, om hvorvidt konkursen er nær.

Sommetider kan der blive en høne af en fjer. Nogle har hørt A og en anden siger B, og så lægger man ting sammen. Den her debat er vel også et bevis på, at der findes et utroligt engagement. Vi planerer ikke med en konkurs, og jeg har været med i værre situationer, som ikke er sluttet med konkurs, siger Norström til Dalarnas Tidning.

Det svar afstedkom adskillige artikler og reaktioner i formiddag på de svenske sportsmedier og fik for nogle timer siden samme Norström til at dementere, at en konkurs overhovedet er nær. Det gjorde han overfor Sveriges Radio.

Leksand er presset økonomisk. Det er der næppe tvivl, men hvor slemt det nøjagtig står til, vil vi nok først finde ud af i de kommende uger. Fokus skal nok være der fra de svenske mediers side.