Legendariske Helbo dømte sin sidste kamp

Det var ikke spillerne fra Herning og Odense, der var i centrum i aften, men derimod dommeren. Og at “dommeren er i centrum” er normalt negativt, men i aften var det positivt, for Søren Helbo skulle hyldes.

62-årige altid myndige Helbo er stadig fast mand som bedømmer, men i aften var 1. divisionskampen mellem Herning og Odense hans sidste.

Dommer Helbo kunne uden problemer have været bedstefar til de fleste spillere på isen, og han har dømt i en menneskealder.

Allerede i 1987 vandt han BT’s Gyldne Fløjte som sæsonens bedste ishockeydommer og næsten 30 år senere var Søren Helbo altså stadig aktiv. Og han fortsætter altså som bedømmer af sine kolleger.

I aften valgte han selv at dømme med linjemændene Lasse Dahlerup og Claus Hansen, og en 40 år lang dommerkarriere sluttede sammen med en stor del af de mangeårige Herning-kolleger, der hyldede den gamle, legendariske kollega og mentor, hvis sidste kamp i øvrigt blev en ganske udvisningfattig affære.

Søren Helbo blev i øvrigt også vinder af Den Gyldne Fløjte både i 1996 og 1997 og Herning-spilleren Thomas Guldbæk skrev historie ved at blive den sidste nogensinde, der blev udvist af Søren Helbo – godt halvandet minut før tid i aftenens kamp.