Lefebvre sender Pirates i finalen

#21 Jeppe Jul Korsgaard - Aalborg Pirates - #40 Martin Lefebvre - Aalborg Pirates - #93 Christopher Frederiksen - Aalborg Pirates - #11 Olivier Hinse - Aalborg Pirates - #7 Kirill Kabanov - Aalborg Pirates

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 4-2 (1-1, 2-1, 1-0) Et feststemt Cool East Arena gav en fremragende kulisse til den syvende og afgørende semifinale mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy.

Det blev en spændende og intens kamp, hvor Esbjerg kom foran, men Aalborg blev ved deres gameplan og kom tilbage i kampen, og endte med at vinde med 4-2 og indløse billetten til finalen mod Herning Blue Fox.

Der var kommet et par små ændringer på holdene, hvor Aalborg måtte undvære Nikolaj Carstensen, mens Esbjerg havde fået Anders Koch tilbage i forhold til sidste kamp i søndags.

Kampen blev indledt med et minuts stilhed til ære for den canadiske Junior A-klub Humboldt Broncos, der var forulykket i forrige uge. Spillerne fra begge hold samt dommerne stod side om side i midtercirklen. En smuk gestus.

Esbjerg kom til de bedste chancer i starten, hvor Esbjerg kæden med Miller, Vock og Nixon flere gange var hurtigt afsted mod mål. Det gav en friløber to gange til Adam Miller i kampens begyndelse, men begge gange var Tadeas Galansky klar med redningen for Aalborg.

Det lignede en føring til Esbjerg, men Aalborg kom også til sine muligheder, hvor Kirill Kabanov og Pierre-Olivier Morin havde haft et par gode chance.

Aalborg kom også foran, da Olivier Hinse smed pucken ind til Jeppe Jul Korsgaard, der afdribelde Mathias Seldrup og lagde pucken mellem benene til stor jubel i arenaen.

Tredje gang blev lykkens gang for Adam Miller, da han endte med at snuppe pucken, mens den lå i skøjterne på Aalborgbackerne. Sikker scoring af Miller, der skyldte et mål efter de første to afbrændere. 1-1 efter 20 minutter. 

I pausen talte Brandon Reid om, at man skulle undgå at sende pucken op gennem midten af egen zone, hvis man ikke havde en fri aflevering. Det kunne lade til, at Sonny Hertzberg ikke havde forstået det, da han sendte pucken på bladet af en fremstormende Bruggisser, der tog et skøjtetag ind i zonen og lagde pucken på tværs til Felix Scheel, der let kunne ligge pucken i nettet. 1-2 efter 21:16.

Aalborg mistede Christopher Frederiksen, da han blev ramt af Brock Nixon af en voldsom tackling, hvor Frederiksen ikke havde set ham. Det lignede et hændeligt uheld.

Aalborg kæmpede videre, og da Esbjerg tog et par udvisninger med kort mellemrum, så kunne Aalborg score i powerplay, da Peter Quenneville fandt Kirill Kabanov, der hamrede pucken i nettet til stor jubel i Cool East Arena.

Aalborg kæmpede videre, og en passiv Esbjerg-defensiv gav anledning til 3-2-målet, som kampens spiller, Martin Lefebvre hamrede i nettet. Martin Højbjerg skøjtede frem og ventede på Lefebvre, der firsttimede pucken ind bag Seldrup, der var chanceløs. 3-2 til Aalborg inden 3. periode.

Arenaen gyngede, og stemningen var i top i hele perioden, hvor man forsøgte at lægge pres på dommerne i hver situation, der var mulighed for det.

Det lignede en afgørelse af kampen, da Henry Hardarson tilkæmpede sig pucken ved banden og skøjtede afsted i en tre mod en sammen med blandt andre Martin Lefebvre, der sendte pucken i nettet.

Det lignede en afgørelse, men er der noget, som man har lært af serien, så er det, at Esbjerg ikke giver op på noget tidspunkt.

Esbjerg fik muligheden i powerplay, men Aalborgs boksplay fightede til den store guldmedalje, og lukkede ned for Esbjergs muligheder.

Tiden arbejdede i Aalborgs favør og med omkring tre minutter blev Mathias Seldrup taget ud af målet, og Esbjerg havde mulighederne, men Galansky var klar med gribehandsken flere gange.

Aalborg havde to muligheder på det tomme mål, hvor Mikkel Højbjerg burde have scoret, da han var næsten alene mod mål, men han kom ud i en spids vinkel og sendte pucken forbi målet. Tiden rendte af uret, og taget lettede på Cool East Arena, og det kan være, at kommunen skal ud og kigge, om det ligger som det skal.

Martin Lefebvre blev den store helt med to mål og en assist, så han er et meget oplagt valg som kampens spiller. Men Julian Jakobsen og Henry Hardarson har begge fået store plusser i bogen for deres store arbejdsindsats og moral i hele kampen.