Lefebvre: Defensiv giver luft til offensive fremstød

Martin Lefebvre - Aalborg Pirates

Der er vel snart ikke så meget at diskutere: Martin Lefebvre har været outstanding i denne sæson, og Aalborg-backen ligner et sikkert valg, når den kommende sæsons All Star-hold bliver sat efter sæsonens sidste kamp.

Lefebvre holdt en lille pause med scoringer i begyndelsen af semifinaleserien mod Esbjerg, men han slog igen, da det gjaldt i slutningen og i finaleserien har han i alle tre kampe været med fremme omkring Herning-målet. Fremragende af canadieren, der selv vurderer, at det Aalborgs stærke defensive arbejde, der giver ham mulighed for at arbejde fremad i banen.

Det siger han til Nordjyske. 

– Jeg har altid været en forsvarende spiller, men jeg føler samtidig, at det giver mig mere frihed i spillet, når jeg er meget involveret i offensiven, og i øjeblikket fungerer det især, når jag kommer med i de hurtige opløb og laver ravage inde omkring målmanden, lyder det fra backen, der spiller sin første sæson i dansk ishockey.

Og måske også den sidste, for traditionen vil, at pengestærke klubber gerne hiver fat i den danske ligas bedste backer i en fart, når sæsonen er overstået. Som for eksempel med Wade Bergman og Kodie Curran fra Esbjerg Energy, der er skiftet videre til tysk og norsk ishockey efter flotte sæsoner i Danmark.