Lefebvre afgjorde første semifinale i Aalborg

#40 Martin Lefebvre - Aalborg Pirates

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 3-1 (0-1, 1-0, 2-0) Cool East Arena var godt pakket til kampen mellem Aalborg og de dobbelte danske mestre, Esbjerg Energy. Kampen var spændende hele vejen, og det lignede længe en målfattig affære. Bare tre regulære mål samt ét i tomt mål var alt, der kunne leveres. Til gengæld fik 3138 tilskuere en intens kamp, hvor begge hold måtte gå til stålet og dommerne tillod en del fysisk spil.

Til kampen var der et par mangler på Aalborgs hold, hvor Bjarke Møller, Sonny Hertzberg, Kristian Kodal og Martin Højbjerg var ukampdygtige, mens Esbjerg ikke havde nogen mangler til kampen. Dog har Aalborg været uden de fire spillere igennem længere tid.

Aalborg startede kampen bedst, og Mathias Seldrup blev testet op til flere gange fra alle vinkler, og der var en klar tendens. Seldrup var ikke glad for at holde pucken, og hver gang måtte en Esbjerg-spiller rydde op foran ham.

Aalborg fik kampens første powerplay, og man kan se, at der er kommet noget nordamerikansk snit over det efter tilgangen af Garth Murray i boksen hos Aalborg. Han har fået ansvaret for powerplay, og selvom det ikke gav resultat, så fik Esbjerg at se, at man ikke skal give Aalborg mange muligheder i den disciplin.

Esbjerg fik også muligheden i powerplay, men her var det Aalborg, der havde pucken det meste af tiden, hvor Julian Jakobsen og Kirill Kabanov skøjtede rundt med Esbjergs powerplay og tog en masse tid.

Esbjerg kom dog foran – lidt ufortjent – efter spil og chancer, foran da Christopher Frederiksen tabte pucken på midten af banen, og Nick Crawford kunne sende en tværpasning ind foran mål, hvor Nikolaj Carstensen var så uheldig at ramme pucken med skøjten og snød Tadeas Galansky.

Esbjerg var også tæt på 0-2, da Alexis Loiseau fra bag mål sendte pucken i ryggen på Galansky, men Galansky var hurtigt over pucken.

Aalborg kom stærkt ud til 2. periode, hvor Jeppe Holmberg var millimeter fra en tidlig udligning, og sekunder efter var han tæt på at koste et mål i den anden ende, men Tadeas Galansky var på plads. Esbjerg havde flere store muligheder for at komme yderligere foran, men Galansky var på plads.

Blandt andet kunne Felix Scheel have bragt Esbjerg foran med to mål, da han opfangede pucken og driblede ind mod Galansky. Scheel kunne ikke udnytte chancen, da Galansky var på plads.

Det blev til udligning ved Martin Lefebvre, da han tog pucken fra en Esbjerg spiller og i to omgange fik sendt et slagskud afsted. Esbjerg brokkede sig til Hicks og Lundsgaard over en udvisning, der sagtens kunne have været dømt, men spillerne fik lov til rigtig meget i aften.

1-1 efter 40 minutter var ganske fortjent, hvor begge hold havde været bedst i hver sin periode, men dog scoret i den periode, hvor man havde været under pres.

Esbjerg åbnede 3. periode med en kæmpe chance efter små 15 sekunder, da Nikolaj Carstensen faldt ved egen blueline og sendte Esbjerg afsted to mod en, hvor Nicklas Andersen sender pucken forbi et helt åbent mål med en sprællende Tadeas Galansky på vej tilbage til stolpen.

Det var en nervøs periode, hvor næste mål ville blive afgørende for resten af kampen, og derfor var man meget bevisdt om fra begge holds side. Det var meget med tredje mand hjemme for at undgå fejl.

Esbjerg tog kampens bare fjerde udvisning med fem minutter igen, og den blev afgørende for kampen. Aalborg scorede teknisk set ikke i powerplay, men Martin Lefebvre hamrede til pucken i samme moment som Crawford kom på isen igen, og pucken gik hele vejen i nettet.

Esbjerg satsede mere offensivt, men Aalborg kæmpede heroisk foran Galansky. Julian Jakobsen og Mikkel Højbjerg fik tilkæmpet sig pucken, og Højbjerg kunne sende pucken i nettet til 3-1 og kampens afgørelse. Kort forinden havde Tobias Ladehoff haft chancen for at sende pucken i tomt mål, men lige forbi.

Martin Lefebvre blev den afgørende spiller med to mål, mens Julian Jakobsen leverede en stærk arbejdsindsats, hvor han flere gange var nede at blokere skud. Altid første mand offensiv mand tilbage og hjælpe til i egen zone. Hos Esbjerg kan man ikke klandre Mathias Seldrup for nogle af målene, og han havde flere gode indgreb i løbet af kampen.