Lee: Esbjerg, Finland, ECHL og tilbage til Europa

Foto: Jan Korsgaard

Fulgte man med i dansk ishockey i 2009/10-sæsonen, er der vel ingen tvivl om, at man husker canadiske Mark Lee. Han var en af de absolut dominerende spillere hos EfB Ishockey og en stærk personlighed i den danske liga.

Brølstærk, hårdtarbejdende og med næse for mål. 42 point i 36 kampe gav ham en fjerdeplads i en sæson, hvor Dejan Matejic med blot 49 point blev topscorer i AL-Bank Ligaen, som turneringen hed dengang.

Han gjorde det så godt, at han blev af den stærke finske klub, Ilves Tampere, hvor han i 2010/11-sæsonen peakede rent statistikmæssigt med flotte 42 point i 59 kampe inklusive slutspil. Derefter havde yderligere to – lidt svagere – sæsoner i den finske Liiga, inden han rykkede tilbage over Atlanten for at spille ECHL i 2013/14-sæsonen.

Mark Lee endte dog alligevel i Europa, i DEL, hvor han afsluttede sæsonen og derefter skiftede til britiske Nottingham. Der nåede han blot en enkelt kamp i Champions Hockey League, inden han måtte bryde sæsonen på grund af en rygskade.

Canadieren genoptog karrieren i indeværende sæson, tilbage i Europa, hos Fassa Falcons. Her nåede Lee at spille 21 kampe og levere glimrende 20 point i en italiensk Serie A, der måske – bedømt på Hernings nylige kampe mod Asiago – ligger lige en tand under Metal Ligaen.

Her spillede han sin foreløbig sidste kamp 5. december, hvor han var med i Fassas Coppa Italia-kvartfinale mod Valpellice, hvor han ifølge den italienske klubs Facebook-side måtte udgå med en skade.

Rygskaden fra Nottingham-tiden meldes der intet om, når man gennemgår Fassas sæson, så den er Mark Lee tilsyneladende sluppet væk fra.

Lægetjekket i SønderjyskE bestod han altså her til aften, før klubben for kort tid siden offentliggjorde kontrakten med canadieren.