LAURIDSEN SHL-MESTER: Kyniske Frölunda straffede Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån

Skellefteå – Frölunda 3-5 (0-3, 2-2, 1-0)
Oliver Lauridsen kan efter han og Frölundas 3-5-sejr over Skellefteå kalde sig svensk mester. Han er dermed den første dansker til at vinde SHL-guld siden Jesper Duus gjorde sammen med Färjestad i sæsonen 88/89. Det var dengang den bedste svenske række hed Elitserien, så Lauridsen kan dermed være den første og eneste dansker der har en guldmedalje med “SHL-guld” indgraveret.

Guldet kom i hus søndag eftermiddag, da hjemmeholdet fra Skellefteå var tvunget til at vinde, hvis de ville overleve i kampen om guldet.

De startede også bedst og lagde pres på gæsterne fra start, men et kynisk Frölunda-hold og en ustyrlig topscorer i stortalentet Artturi Lehkonen, straffede hjemmeholdet tre gange, og da pausefløjtet lød kunne holdene gå ud mod omklædningsrummene med en 0-3-stilling.

Trænerestaben i Montreal Canadiens, som har rettighederne til Lehkonen, må gnide sig i hænderne efter det slutspil den unge finne har præsteret, hvor de to mål var med til at bringe ham op på samlet 19 point. Latterligt flot af den bare 20-årige gut. Der skal vist ske meget, hvis vi ikke ser ham i NHL næste sæson.

Skellefteå jagtede en reducering lige fra starten af anden periode, og fem minutter inde fik de den endeligt ved Sebastian Ahos slagskudsdrøn fra blå linje.

Men bedst som hjemmeholdet havde fået blod på tanden, slog gæsterne tilbage bare minuttet efter, og trods endnu en reducering efter otte minutter af perioden, øgede Frölundas anden store spiller i dette slutspil, topscorer Ryan Lasch, blot tre minutter efter til 2-5.

Det femte mål slog pusten ud af Skellefteå, som ikke formåede at svare tilbage resten af perioden.

De kom til gengæld ud med ny energi i tredje periode, hvor Frölunda virkede til at man ville køre den hjem på autopilot. Det lykkedes også til dels, da man holdte hjemmeholdet væk fra store chancer, bortset fra Martin Lundbergs 3-5-reducering ni minutter før slutfløjt.

Det blev ikke til mere, og Frölunda og Lauridsen kunne dermed fuldende en imponerende sæson, hvor man både vandt Champions Hockey League og SHL.