Lauridsen og Frölunda i europæisk finale

Det bliver en svensk-finsk finale i denne sæsons udgave Champions Hockey League – og formentlig med dansk deltagelse. For Oliver Lauridsen er på det Frölunda-mandskab, der i går sikrede sig deltagelse i finalen ved på hjemmebane at spille 1-1 mod schweiziske HC Davos. Frölunda havde en 5-0-føring med fra det første opgør i Schweiz, så det var relativt smertefrit for svenskerne at komme igennem de 60 minutter.

Det er anden sæson på stribe, Frölunda er i en finale i CHL og anden sæson på stribe, at Göteborg-klubben skal spille på udebane i slutkampen. Her får finske Kärpät Oulu nemlig hjemmebane fordi klubben gennem hele CHL-fasen har spillet 28 point ind mod Frölundas 26.

Kärpät, med det finske vidunderbarn, Jesse Puljujärvi i truppen, spillede hjemme 2-2 mod Lukku Rauma i den rent finske semifinale. Kärpät Oulu havde vundet den første kamp med 3-2, så det var på et hængende hår, at turneringens bedst spillende mandskab – set over hele sæsonen – bragte sig i slutkampen.

Finalen spilles 9. februar, og får også et “halvdansk” islæt oveni Oliver Lauridsen, eftersom den mangeårige Odense-træner Pär Johansson for øjeblikket er assisterende træner i Frölunda.