Lasse Lassen om australsk premiere: Som i den gamle hal i Vojens

Ishockey i Australien er en fest. Og selv om man som dansker knapt forbinder det varme land med is og skøjter, så har Australien en yderst velfungerende Australian Ice Hockey League og haller, der er fyldt med stemning, liv og glade dage.

Lasse Lassen opdagede det for alvor i sidste weekend, hvor den tidligere danske landsholdsspiller og årets spiller i Metal Ligaen debuterede for sin klub, Melbourne Ice, i sæsonpremieren.

Et længe ventet derby mod lokalrivalerne Mustangs. Der var udsolgt (1550 tilskuere) allerede INDEN kampen, og Lassen fortæller om en kæmpe hype omkring det store Melbourne-derby, som Lassen og co. vandt med 3-0.

– Da jeg løb og varmede op uden for hallen var der en kø på 100 meter for at komme ind i hallen – det har jeg kun oplevet lignende i den gamle hal nede i Vojens. Der kom faktisk så mange mennesker, at de måtte afvise et sted mellem 350 og 400 mennesker, som ikke kunne komme ind til kampen, fortæller Lasse Lassen fra Australien til FACEOFF.dk.

Melbourne Ice har tabt de seneste to finaler, men med Lasse Lassen på holdet og en ny amerikansk målmand i den på papiret ganske dygtige Troy Davenport, så klubben går nu målrettet efter et mesterskab. I første omgang skal Melbourne Ice blandt de fire bedste, der kvalificerer sig til slutrunden om Goddall Cup. Og med en 3-0-sejr i åbneren – inkluderende to assister af Lasse Lassen – kom “danskerholdet” Ice rigtig godt fra start.

Det var et lokalderby og jeg har i ugerne op til kampen mærket, at der er en stor rivalisering. Det er helt klar de kampe, drengene på holdet helst vil vinde, siger Lasse Lassen, der også under kampen mærkede en fantastisk stemning på lægterne.

– Tilskuerne var meget medlevende og anderledes fra Danmark, er hele hallen involveret i at klappe, råbe og synge slagsange i stedet for en enkelt fansektion. Det var imponerende. Stemningen var helt i top, lyder det fra Lasse Lassen, der med sin meritliste ganske enkelt skal kunne spille en stor rolle i AIHL.

– Jeg slap nogenlunde fra kampen i forhold til, at det var et år siden, jeg sidst har spillet. Det var virkelig fedt at være i kamp igen. Spillet bar præg af,  at det var den første kamp i sæsonen og en derbykamp, så det var ikke super flydende, men hvad der manglede i kvalitet, havde kampen helt klart i intensitet, siger Lasse Lassen til FACEOFF.dk.

– Jeg synes, vi dominerede kampen fra start til slut, og 3-0 var faktisk ikke helt retvisende for kampens forløb. Jeg følte, vi kunne have vundet større. Men vi fik sejren og det var det vigtigste, konstaterer Lasse Lassen, der nu står foran sit livs første roadtrip på australsk jord.

Det gælder udekampe – som ifølge en anerkendt australsk hockeyblog – er temmelig vanskelige, mod Newcastle North Stars og Sydney Ice Dogs. En tur på godt 1000 kilometer eller halvanden time i fly. Vi følger Lasse Lassen i Australien og naturligvis kampene i den kommende weekend.