Landsholdet tester i Paris i eftermiddag

Foto: Jan Korsgaard

Om et år og lidt til spilles ishockey-VM i Köln og Paris, og Danmark tester i dag en af VM-arenaerne for 2017. Her vandt Tyskland og Frankrig i øvrigt retten til VM for snuden af Danmark og Letland, blandt andet ved at fremvise den traditionsrige arena i Paris-Bercy, der tidligere har heddet Palais Omnisports de Paris-Bercy og nu går under navnet Accor Hotels Arena.

Den åbnede helt tilbage i 1984 som en af Europas ældste multiarenaer overhovedet, og blev bygget om i fjor. Den tæller omkring 15.000 tilskuerpladser til ishockey, og det franske forbund har flere gange haft succes med at fylde arenaen til både landskampe og pokalfinaler.

Arenaen bliver naturligvis hjemmebane for Frankrig ved VM i 2017, mens Tyskland spiller i Köln, hvor semifinalerne og finalerne også skal spilles.

Tilbage til Danmarks kamp i eftermiddag. Fredag aften var det et på papiret ganske fornuftigt fransk hold, der tog imod i Amiens fredag aften, og på den baggrund også et glimrende resultat af det danske hold, der stadig er en håndfuld spillere fra at være fuldtalligt frem mod VM. Det sker stille og roligt i de kommende uger.

– Det var en glimrende kamp, som blev mere fysisk end jeg havde forventet. Vi var trætte efter to ugers hård træning, så på den baggrund var det en fornuftig indsats, sagde Frederik Storm til det franske site hockeyhebdo.com efter kampen.

I dag stiller Danmark således: 

Sebastian Dahm starter på mål med Patrick Galbraith som backup.

Patrick Russell, Markus Lauridsen og Felix Scheel er ude af forskellige årsager.

Danmark kommer til at rulle med 3 centre og 4 wingpar – samme backpar som sidst, Centere er Morten Green, Morten Madsen og Morten Poulsen, siger Team Manager Esben Nedermark til Ishockey.dk.

Wingpar er:
* Storm og Bjørkstrand
* Bau og Spelling
* From og Aagaard
* Karvinen og Starkov

Backpar:
Jesper B. Jensen, Emil Kristensen
Nicolai Weichel, Stefan Lassen
Mads Bødker, Matias Lassen