Landsholdet: Kun tredje periode kunne bruges

Foto: Jan Korsgaard

Det danske landshold var i aftes under beskydning i de to første periode i Skalica i Slovakiet, og det var kun et solidt comeback og nogle skarpe NHL’ere, der betød, at danskerne kunne komme tilbage i kampen og få 3-3 i den ordinære spilletid.

Det var også kun tredje periode, der for alvor bragte noget, som danskerne kunne tage med videre til lørdagens match i Bratislava.

– Vi var under tungt pres fra kampens begyndelse. Slovakkerne spillede hurtigt og vi havde store problemer. Vi var heldige med kun at være bagud med et enkelt mål efter første periode. I anden periode sad vi for meget i straffeboksen og indkasserede to mål på den konto.

– I tredje kom vi bedre ind i kampen, og endte endda med en chance for at vinde kampen i overtid. Vi er nødt til at tage det bedste med fra den her kamp, sagde Karlsson efter kampen ifølge den slovakiske ishockeyportal, hokej.sk.

Da det stod vanskeligt til i tredje periode, var det de “nye nordamerikanere”, der reddede Danmark. Nicklas Jensen spillede landskamp nummer 20 og scorede sit mål nummer ni og point nummer 13 i rødt og hvidt.

Jannik Hansen nærmer sig landskamp nummer 50 og står nu med 19 point i 46 matcher for de danske løver.

Den slovakiske træner Zdeno Ciger mente, at fem minutters-straffen til Stefan Lassen blev en sovepude for hans mandskab.

– I den periode blev vi for passive og det lagde grunden for Danmarks comeback. Vi fik en dårlig periode (Danmark scorede tre mål på fire minutter), hvor modstanderen kom unødvendigt ind i kampen, sagde Ciger ifølge Hokej.sk.

De to mandskaber mødes igen lørdag, og der er ifølge Danmarks Team Manager Esben Nedermark allerede solgt 8000 billetter til kampen i det hockeygale Slovakiet.