Laaangfredag i Rungsted, Gracel matchvinder i OT

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 3-4 (0-1,1-2,2-0, 0-0, 0-1) På trods af at vi kun er ved kamp to i serien i mellem Herning og Rungsted kunne man godt sidde med tanken om at det var en lill matchbold til Herning, der vandt kamp ét relativt sikkert og generelt virkede ovenpå.

Ingen tvivl om en Herning-sejr i aftens kamp ville gøre det mere end svært for Rungsted at komme tilbage i serien.

Til aftenens kamp havde Herning backen Jakob Jessen tilbage, hvorimod Rungsted igen måtte undvære Robin Bergman og Mikael T Christensen og tilmed måtte Christoffer Lindhøj melde forfald med sygdom.

Kampens indledning startede særdeles tempofyldt og det var med hjemmeholdet som det toneangivende hold. Flere gode muligheder blev skabt og kun centimeter skilte Jake Hansen fra at blive aftens første målscorer.

Efter fem minutters stort tryk ned mod gæsternes mål slog superduoen Kallela/Lassen til. På en kontra fandt Lassen sig pludselig alene med Kevin Lindskoug og der svigtede topscoreren ikke. Stik i mod spil og chancer var det derfor 1-0 til Herning.

Rungsted fortsatte sit opportunistiske spil og især kæden med Hansen, Persson og Green var farlige. Herning fik momentvis bedre fat i kampen og hen i mod slutningen af perioden fik de også kampens første powerplay.

Her blev hjemmeholdet for alvor testet, Herning fik parkeret Rungsted i egen zonen i næsten to hele minutter kun afbrudt af to blokeringer af Lindskoug.

Rungsted overlevede de to minutter og nåede også at ligge et mindre tryk på gæsterne inden første periode løb ud, uden dog at Simon Nielsen for alvor blev testet.

I pausen kørte ismaskinen galt og ødelagde endebanden hvilket udsatte kampen i næsten to timer.

Efter den lange pause var det tydeligt at der var usikkerhed hos spillerne. Det skabte dog også en del løse pucke som begge hold udnyttede.

Først var det Nicolai Weichel, der sendte en puck helt op i krogen fra blå linje, på et blødt håndledsskud, som Lindskoug ikke kunne se. For en stund var Bitcoin Arena sat på mute.

Der gik dog ikke mere end et minuts tid så var hjemmeholdet tilbage i kampen, da Jake Hansen over flere omgange kunne sende sit første slutspilsmål i kassen til reducering 1-2.

Efter de to mål røg Herning ind i en mindre udvisningsstorm. Tre gange havde hjemmeholdet muligheden i fem mod fire men skarpheden manglede, selvom der var et par store chancer i mellem. Herning spillede klassisk udebanehockey. Defensivt udgangspunkt og fuld knald på kontra mulighederne.

Det må man til gengæld også sige at uldjyderne rigtig stærke til. Netop som de fleste havde indstillet sig på 2-1 til gæsterne og pause, kom Toni Kallela i en en-mod-en situation med en Rungsted back, som blev sat fuldstændig og måtte lave en holding.

Det stoppede dog ikke den lynhurtige finne, der strøg alene ned mod Lindskoug. Kallela blev faktisk løbet op af en ny Rungsted-mand, men finnen formåede med Rungstedspilleren på ryggen at vippe sin baghåndsafslutning op i nettaget og forbi Lindskoug og dermed en kold kold spand vand i hovedet på Rungsted lige inden anden pause.

Var Rungsted færdig efter den kolde spand vand? 

Tilsyneladende ikke. Hjemmeholdet ville spillere videre frem mod midnat, og Mattias Persson gav hjemmeholdet håb med sin scoring til 2-3 i overtal efter en unødvendig udvisning, som blev taget af den ellers så disciplinerede Branden Gracel.

Hjemmeholdet fandt gejst og sloges videre. Pludselig nyt liv i Bitcoin Arena, hvor en del tilskuere havde givet op under den lange pause mellem første og anden periode.

Dem, der var blevet tilbage og havde Rungsted-sympatier, fik belønning godt fire minutter før tid. Herning overlevede en lang sekvens i undertal – også i tre mod fem – men Rungsted beholdt momentum, og Jake Hansen udlignede til 3-3 med godt fire minutter igen. Maraton-aftenen blev forlænget yderligere og langfredag blev den længste nogensinde i skøjthallen i det nordsjællandske. 

Overtiden blev indledt med flere store muligheder ligeligt fordelt i mellem de to hold og generelt var det en underholdende omgang ishockey der blev spillet på trods af trætte spillere.

Særligt Morten Green vil nok ærgre sig over sin store afbrænder over midtvejs i fjerde periode.

Herning havde afgørelsen på deres stave i slutningen af første overtidsperiode da pucken først ramte stolpen og dernæst nærmest lå placeret på stregen. Rungsted slap dog med skrækken og derfor måtte den i forvejen lange kamp ud i en femte periode.

Femte periode lignede meget den foregående. Med trætte spillere og kun fire mod fire, var der igen pænt med tilbud til begge hold. 

Trætheden havde for alvor indfundet sig og derfor var det også logisk at det var en personlig fejl der dannede fundamentet for den afgørende scoring.

Det blev gæsterne fra Herning der løb med sejren efter næsten 95 minutters effektiv ishockey. Brandon Gracel kunne i endnu en kontra sende pucken i mål til stor forløsning for de godt 100 medrejsende fans.

Herning fører nu serien med en kommanderende 2-0 føring og har for alvor taget et jerngreb om Rungsted.

Serien fortsætter allerede på sødnsg i Herning.