Kyniske Rungsted tog første stik

Herning Blue Fox – Runsted Seier Capitals: 3-4 (1-2)(2-2)(0-0)

Bjørn Hellkvist og Co overvandt en chokstart, og var sidenhen aldrig bagud i opgøret. Morten Green blev dobbelt målscorer, og sammen med Jeffrey Lerg i målet har han en stor del af æren for sejren i Herning, der giver Rungsted et stærkt udgangspunkt før kampen i morgen.

Blue Fox fik ellers en regulær drømmestart med en scoring efter mindre end tre minutters spil. Petri Lammassaari og Adam Havlik blev af tredjemanden, Jamie Johnson, sendt af sted i en hurtig omstilling. Sidstnævnte scorede sikkert på den lille Jeffrey Lerg i gæsternes mål.

Daniel K Nielsen og Mathias Mølgaard havde fine chancer for at udbygge føringen kort efter. Tættest på ved den lille sønderjyde, som satte pucken på overliggeren.

I stedet kunne gæsterne på bare 14 sekunder erobre føringen. Morten Green scorede en af karrierens letteste mål, da han blot skulle skubbe pucken ind over stregen.  Selvsamme Morten Green klappede et tørt hug ind bag Simon Nielsen, og så hed stillingen pludselig 2-1 i nordsjællandsk favør.

Svenske Jon Palmebjörk noterede assister på begge scoringer, og han har på rekordtid fundet ind i et tilsyneladende fremragende samarbejde med den danske veteran.

Hjemmeholdet noterede sig første periodes enlige powerplay hvor rævene viste fine takter og udligningen burde have været en realitet. Roberts Jekimovs kom dog akkurat for sent på en puck, som ville have givet letten et tomt mål at skyde efter.

Den midtjyske defensiv haltede fortsat efter fra anden periodes start. Alt for mange uprovokerede fejl sendte rævene under pres, og derfor var det ikke ulogisk at rævene var farligst på omstillinger. Målscorer Adam Havlik strøg alene igennem, men blev denne gang den lille i duellen med Lerg.

Herefter fulgte et powerplay til, men endnu en fejl bragte gæsterne på 3-1. Brendan Connolly kunne let opsnappe pucken et par meter fra Simon Nielsen, og han lagde elegant pucken mellem benene på landsholdsmålmanden. Todd Bjorkstrand var mildest sagt ikke tilfreds med udviklingen.

Blue Fox fik reduceret i powerplay ved kaptajnen, Daniel Nielsen, og det lignede umiddelbart et kærkommen moralsk rygstød på en aften hvor ikke meget fungerede for rævene. Derfor var det også ganske symptomatisk for kampen, at Nikolaj Rosenthal ganske kort efter kunne hamre en løs puck op i nettaget. Kynisk spil af Rungsted, som straffede hjemmeholdets manglende koncentration og bragte gæsterne på 4-2.

Mathias Mølgaard, der markerede sig som en af hjemmeholdets bedste, slap i undertal alene af sted mod mål, men han måtte ligesom Adam Havlik bøje sig for Lerg. Alligevel lykkedes det Jamie Johnson i absolut sidste sekund at reducere på ny, og rutsjebaneturen fortsatte altså denne lørdag aften på heden.

Mikael Christensen, der i denne sæson er skiftet til nordsjællænderne, måtte til afkøling i to plus to minutter for en høj stok, og dermed en gylden chance for hjemmeholdet til at udligne fem minutter inde i tredje periode. Blue Fox pressede på, men gæsterne klarede frisag.

Momentum blev dog sendt på midtjyske hænder, og Jeffrey Lerg måtte flere gange hive fantomredninger op af hatten. Roberts Jekimovs, Markus Jensen og Daniel Nielsen måtte alle bøje sig for den lille amerikaner.

Det lykkedes ej heller mod slutningen at passere Lerg, og dermed sikrede Rungsted Capitals sig et optimalt udgangspunkt inden returopgøret i morgen aften. Hos Blue Fox vil der helt sikkert blive talt med store bogstaver da indstillingen i store perioder ikke var godkendt.