Kyniske Esbjerg sejrede i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 1-3 (1-2, 0-0, 0-1) Med nederlaget til Frederikshavn på hjemmebane mod SønderjyskE, så kunne Esbjerg hægte sig på top3-ræset igen. Men det var påkrævet med en sejr i ordinær tid.

Aalborg var uden den samme række af spillere som i Gentofte, hvor Martin Højbjerg, Mikkel Højbjerg, Kristian Kodal, Bjarke Møller, Mads Iversen, Christopher Frederiksen og Sonny Hertzberg. Til den liste kunne man så notere Sebastian Brinkman, der var ude til kampen i eftermiddag. Det betød, at Lasse Jul Korsgaard var hentet op fra 1. division for at styrke bredden en smule.

Aalborg kom ud med højt tempo for at komme op i tempo til slutspillet, men også for at vise, at kampen i Gentofte var en enlig svale.

Det var også Aalborg, der kom foran, da Kirill Kabanov sendte pucken ind bag en chanceløs Henriksen i målet. Henriksen var på vej til den anden stolpe, da Kirill Kabanov overtog pucken bag mål og kunne ligge den ind i tomt mål.

Esbjerg fik hurtigt udlignet til 1-1, da Colin Vock var først over en returpuck fra Adam Miller. En hurtig og livlig start på kampen fra begge hold.

Pirates fik kampens første powerplay, hvor Julian Jakobsen var meget tæt på at bringe Aalborg foran med 2-1, men Nikolaj Henriksen lavede en stor redning, hvor han kom fra stolpe til stolpe og fik reddet med handsken. I stedet var det Esbjerg, der kom foran med 2-1, da Carson McMillan firsttimede pucken i nettet, mens han var på vej ned. 2-1 efter 13:51.

Esbjerg udnyttede deres muligheder, mens Nikolaj Henriksen måtte trække flere større redninger op af posen. Det var en Esbjerg-føring efter 20 minutter på 2-1.

Anden periode blev spillet i et rimelig højt tempo, hvor der var chancer i begge ender, hvor Henriksen og Galansky blev sat på større prøver. Perioden endte uden mål, men Kabanov sendte pucken på stolpen, og Esbjerg havde også deres muligheder i kampen.

Aalborg fik en udvisning med kort tid tilbage af perioden, og i det powerplay gik over i 3. periode, hvor Felix Scheel blev noteret for en scoring, da han var manden, der sendte pucken på mål. Galansky halvklarede skuddet, og pucken trillede mod mål, hvor Henry Hardarson ikke var hurtig nok til at få pucken ud, så han endte egentligt med at sende pucken det sidste stykke over stregen.

Esbjerg havde også pucken over stregen til 4-1, men Jacob Grumsen var lige hurtig nok med fløjten, og havde fløjtet for blokering, da han ikke kunne se den længere. Han troede, at Galansky lå på pucken, men den lå løs. Et fejlagtigt annulleret mål, der kunne havde lukket kampen helt. Galansky blev også ramt direkte på masken fra et slagskud fra Justin Crandall og lignede en målmand, der var noget groggy. Han var ikke lige så hurtig i sine reflekser, som han havde været tidligere i kampen, men han spillede færdigt.

Med omkring et minut igen af perioden satsede Pirates uden Galansky, og det var Esbjerg, der var tættest på at udnytte det, men de små 1900 tilskuere fik noget dramatik at gå hjem på.

Med 11 sekunder igen af perioden blev Kirill Kabanov ramt af en udvisning, og ved den efterfølgende faceoff plantede Justin Crandall staven lige i ansigtet på Olivier Hinse. Det kostede ganske naturligt en badebillet til Crandall, mens Victor Panelin-Borg ville have revanche for det, og gik efter Crandall. Jannik Christensen bød ham op til dans, og Panelin-Borg var også klar, men den ene linjedommer fik sendt svenskeren mod boksen.

Det sidste sekund løb af uret, og Pirates kunne notere sig sit tredje nederlag i de seneste fire kampe, mens Esbjerg kom tilbage i striden om top3 pladserne.
Esbjerg skal til Odense på tirsdag, hvor de kommer til at spille en meget vigtig kamp om top4.