Kvinder: Tyske lektioner til Hvidovre og Herlev i international turnering

Den danske kvindeliga er ude i en strukturkrise for øjeblikket. Gentofte Lady Stars har trukket sit førstehold og dermed er det blot de evige rivaler fra Hvidovre og Herlev som seriøse hold i øst. De kan naturligvis ikke spille mod hinanden hver eneste weekend.

Hvidovre var i fjor med i den svenske turnering, men det har de forsvarende danske ikke fået adgang til i denne sæson. Til gengæld har klubben sendt Caroline Søndergaard og Michelle Weis til den svenske liga, SDHL.

– Vi er klar over, at vi i Hvidovre som gerne vil være ledende på kvindesiden, må gøre noget for os selv og dansk dameishockey. Vi har derfor søgt mod syd og er i gang med at opbygge et netværk med klubber i den tyske Bundesliga. Vi har været i Berlin og spillet en lille turnering, og senest i denne weekend har vi selv stået for den første af en årlig tilbagevendende international cup i Hvidovre, skriver HVIK-holdleder Henrik Thomsen.

Desværre fik Hvidovre afbud fra Budapest i ugen op til turneringen, og derfor blev tyske Ingolstadt det eneste hold udefra, der kom til at dyste med Hvidovre og Herlev.

Fredag aften slog Ingolstadt Hvidovre med sikre 9-3 i en testkamp og tyskerne fortsatte lørdag og søndag med at præstere på et højt sportsligt niveau. Ingolstadt vandt i sidste sæson bronze i den tyske liga.

– Herlev og Hvidovre har fået værdifuld international erfaring i denne weekend, og især de unge spillere på begge hold har fået en målestok for hvilket niveau klubhockey også kan spilles på, skriver Henrik Thomsen, Hvidovre-holdleder.

– Ud fra et Hvidovre-synspunkt var gæsterne fra Ingolstadt meget generøse i alle facetter af spillet, de var stærkere, hurtigere, mere pucksikre og ikke mindst mere sammenspillet end vi var, og de delte gerne ud af deres evner.

– Resultatmæssigt gik det som vi havde forestillet os, nemlig at Ingolstadt ville være det stærkeste hold. Og at kampene mod “rivalerne” fra Herlev ville kunne gå begge veje.

1. internationale cup i Hvidovre:
Ingolstadt 4 kampe, 12 point, 16-1
Hvidovre 4 kampe, 3 point, 9-9
Herlev 4 kampe, 3 point, 6-21

Resultater af de enkelte kampe:
Lørdag:
Ingolstadt-Hvidovre 1-0
Ingolstadt-Herlev 6-1
Hvidovre-Herlev 3-5

Søndag:
Ingolstadt-Herlev 6-0
Hvidovre-Herlev 6-0
Hvidovre-Ingolstadt 0-4