Kvindeligaen, Vest: Herning vandt topkamp

Kampen om titlen som vinder af Vest-Ligaen for kvinder spidser til, og som turneringen har udviklet sig, så er der ingen tvivl om, at Herning eller Odense render med førstepladsen. Frederikshavn har det hårdt i bunden, mens Silkeborg har udviklet et respektabelt niveau i den fire hold store række.

Fredag aften var der topkamp i Bryggeriet Vestfyen Arena i Odense, og her trak Herning sig ud af opgøret med en sejr på 4-3 efter straffeslag. Simone Jacquet blev matchvinder med sin afgørende scoring i en kamp med en god del landsholdsaktuelle (både U18 og senior) spillere på isen.

2-2 efter første periode med mål af Lotte Krammer, Kirstine Eberhardt (Odense) og Amalie Andersen, Lone Vad Høst (Herning). Det var målløst i anden periode, inden Simone Jacquet gjorde det til 3-2 for Herning kort inde i tredje periode. Laura Hvam, der for nylig var med U18-landsholdet i Ungarn scorede til 3-3 for Odense, inden det hele altså skulle afgøres i straffe.

Det giver Herning et forspring på to point i tabellen ned til Odense, der dog har spillet en kamp færre. Der er næppe tvivl om, at mesterskabet i vest afgøres, når de to hold tørner sammen i det sidste indbyrdes opgør 27. februar. Den 20. februar mødes de to hold også.

Silkeborg er på tredjepladsen med nederlag mod Herning og Odense, og storsejre over det tappert kæmpende Frederikshavn-hold, der på sidstepladsen har en målscore på minus 151 i ni kampe. Tættest på har Frederikshavn været i 3-5-kampen hjemme mod Odense, mens det senest blev til 0-20 mod Silkeborg.

Fantastisk, at frederikshavnerne fortsætter turneringen ud, og forhåbentlig et tegn på, at kvindeishockeyen har en fremtid i Vendsyssel.

NB: Billedet snuppet fra Herning IK-kvindernes Facebook-side