Kvindelandsholdet slog Kasakhstan med 3-1 – skød 56 gange

Foto: Jan Korsgaard

Josefine Jakobsen skød 13 gange på mål, mens Nicoline Jensen forsøgte sig hele 11 gange i løbet af de 60 minutter, Danmarks kvindelandshold spillede mod Kasakhstan i eftermiddag. 

Modstandernes målmand, Darya Dmitriyeva, reddede i det hele taget en hel del, for hun tog 53 af 56 danske forsøg og var altså tæt på at redde en uafgjort hjem for et hold, der på verdens divisionsstige er en tand længere nede end Danmark.

Kazakhstanerne fik passeret Cassandra Repstock-Romme i det danske mål i første periode, mens det lykkedes at udligne i det 27. minut for Josefine Jakobsen. Hun blev assisteret af Nicoline Søndergaard Jensen og Silke Glud. 

Det var også den danske førstekæde, der igen slog til, da det endelig lykkedes at afgøre kampen med godt 11 minutter igen. 

Denne gang med Nicoline Søndergaard i målscorerens rolle, assisteret af Glud og Jakobsen. 

Kort efter 2-1-målet scorede Michele Brix igen for Danmark og lukkede dermed kampen – med assister fra Mia Bau Hansen og Julie Jensen. 

Dermed altså den ventede sejr til danskerne, der møder værterne fra Østrig i morgen klokken 18 i en kamp, der sagtens kunne ende med at blive afgørende for turneringssejren.