Kvindelandsholdet: Norge vandt den afgørende kamp

Foto: Jan Korsgaard

Det danske kvindelandshold spillede i dag i Frederikshavn den tredje kamp mod Norge i forberedelsesfasen frem mod Division IA-VM senere på sæsonen. 

Som ventet var det tre jævnbyrdige kampe, og gæsterne fra Norge vandt serien med 2-1. Nordmændene vandt torsdagens kamp 3-2 i overtid, mens det blev 3-1 til Danmark fredag aften. 

I dag skulle de to hold tidligt i aktion, Amalie Joa var tilbage i det danske bur, og det blev tæt helt til slut. Kampen var kun et par minutter fra at gå i overtid, da Line Bialik Øien scorede Norges 3-2-kasse.

Tidligt i kampen havde Andrine Furuland bragt nordmændene på 1-0, men Josefine Persson, assisteret af Malene Frandsen, fik hurtigt bragt balance i sagerne. Men inden danskerne kunne nå at se sig om, var Norge igen foran. 2-1 efter et kvarters tid og stillingen efter første periode. 

Danmark fik udlignet i de midterste 20 minutter. Det var lidt over halvvejsmærket, og det var Josephine Asperup, der blev assisteret af Michele Brix og Mia Bau. Det var i øvrigt Danmarks andet mål i powerplay. 

Men Norge snuppede altså den sidste scoring og det sidste ord i serien i Frederikshavn. De to hold mødes igen til Division IA-VM.